Luisterend oor na klachten over gevaarlijke verkeerssituaties De Zuid

DRONTEN • Di 19 februari 2019 | 12:26 • Dinsdag 19 februari 2019 | 12:26

De gemeente Dronten gaat met een groep bewoners langs De Zuid praten over de gevaarlijke verkeerssituaties daar. De bewoners stuurden vorige maand een brief aan de gemeente, waarin ze klaagden over de situatie op de Lancasterdreef en de Pimpernel. De gemeente antwoordt de bewoners nu dat daarover niets bekend was.

Ook zou de gemeente niets hebben geweten van de geluidsoverlast die de omwonenden hebben door het oude asfalt en de slechte staat van de weg. Het geluidsniveau is volgens de klagers door het RIVM gemeten op 65 decibel. De maximaal toelaatbare norm is 55 decibel.

Asfalt met minder lawaai
De bewoners hebben gevraagd of de gemeente bij de herinrichting stil asfalt kan gebruiken. De gemeente meldt dat er gekozen is voor een asfaltmengsel met geluid-reducerende eigenschappen. "Wij gaan in beeld brengen of deze maatregel voldoende bijdraagt aan het terugbrengen van het verkeerslawaai op De Zuid."

Het gemeentebestuur meldt dat de herinrichting van De Zuid is vertraagd doordat de plannen voor de omgeving van het centrum zijn gewijzigd. Komende maandag is er een informatieavond voor de bewoners over het gedeelte van het centrum tot het Dronterpad. Als daar duidelijkheid over is, kan de hele Zuid worden aangepakt.

Bijlages

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel