Werkstraf voor doodsbedreiging burgemeester

LELYSTAD • Wo 20 februari 2019 | 11:33 • Woensdag 20 februari 2019 | 11:33

De man die burgemeester Ina Adema van Lelystad met de dood bedreigde, heeft een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur gekregen. De man stuurde de bedreiging op de dag dat de rechter het afschieten van herten in de Oostvaardersplassen toestond.

De burgemeester van Lelystad heeft niets te maken met het beleid in de Oostvaardersplassen, maar dat wist de 33-jarige Brabander niet. Dat zei hij woensdag tegen de politierechter. Hij bekende de bedreiging.
In de rechtszaal vertelde de man uit Steenbergen dat hij net was ontslagen en daardoor emotioneel was toen hij het bericht schreef en verstuurde. "Binnenkort kom ik langs, mijn geweer is al geladen, want er zijn te veel boswachters/ambtenaren die de natuur geen goed doen. Het wordt een bloedbad", schreef de Brabander onder andere.

Volgens de officier van justitie was dit een van meerdere bedreigingen die binnenkwamen. De officier van justitie vroeg om een werkstraf van 80 uur, waarvan de helft voorwaardelijk. De rechter gaf een lagere straf omdat de man aangaf dat het duidelijk was dat hij zoiets niet weer moet doen.

Maandag werd een van de leiders van de demonstraties van vorig jaar voor de tweede keer tot een werkstraf veroordeeld. Ook hij uitte bedreigingen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel