Veel klachten van booteigenaren Haddock

ALMERE • Wo 20 februari 2019 | 16:08 • Woensdag 20 februari 2019 | 16:08

Booteigenaren bij jachthaven Haddock in Almere kunnen nog steeds niet geloven dat ze per 1 mei moeten vertrekken. Vanwege de komst van de Floriade is de gemeente vanaf dat moment de grondeigenaar en dus moeten alle 350 boten weg. Bij de vereniging voor ligplaatshouders regent het klachten.

"Ik lig hier al bijna 24 jaar en ineens moet ik weg, dat is heel erg schrikken", vertelt Geert Stel die lid is van de vereniging van ligplaatseigenaren. "De meeste mensen zijn heel erg boos en bij sommige mensen heerst ongeloof. Veel mensen liggen hier al heel lang en hebben geen idee waar ze naartoe moeten."

Samen met Jan Bogers, eveneens lid van de vereniging, proberen ze de eigenaren in te lichten, maar de gemeente geeft weinig informatie. Ondanks het feit dat in november al bekend werd dat de jachthaven wordt uitgekocht, kwam dit nieuws als een verassing. "In eerste instantie zou een jachthaven een onderdeel worden van de Floriade. Dus dit is echt een donderslag bij heldere hemel", aldus Bogers.

Beide heren hopen met de gemeente in gesprek te kunnen om een passende oplossing te vinden. Als het aan hen ligt, mogen ze nog wat langer blijven tot de ontwikkelingsmaatschappij ook daadwerkelijk hier gaat bouwen. "Die gaan toch niet gelijk beginnen. Dus we kunnen hier best nog wel een half jaar blijven liggen. In de tussentijd kunnen we ergens een tijdelijke haven creëren", aldus Bogers. "Ik hoop dat ze in de politiek zien dat het echt een groot probleem is en dat ze wat gaan verzinnen voor ons", vertelt Stel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel