Voor 9 miljoen euro inschrijvingen op Westermeerwind

NOORDOOSTPOLDER • Vr 22 februari 2019 | 8:19 • Vrijdag 22 februari 2019 | 8:19

Ruim 400 omwonenden van Windpark Westermeerwind hebben zich ingeschreven op aandelen van het windpark. Inwoners uit Noordoostpolder, Urk en de voormalige gemeente Lemsterland konden zich tot 31 januari inschrijven. Er is voor ruim 9 miljoen euro aan aandelen aangevraagd.

Om financiële participatie in Windpark Westermeerwind voor zoveel mogelijk omwonenden toegankelijk te maken, werden er fondsen opgestart. Omwonenden konden zich inschrijven op twee verschillende aandelen. Inschrijven op het Westermeerwind Leningenfonds kostte 100 euro, een aandeel uit het Westermeer Aandelenfonds 500 euro. Deelnemers konden in beide fondsen meedoen.

Voor deelname in het Westermeerwind Leningenfonds was erg veel belangstelling. Er werd voor zo'n 6 miljoen euro ingetekend. Omdat het maximumbedrag op 5 miljoen staat, krijgen de kopers niet alle aandelen die ze wilden kopen. Een deel van het geld wordt teruggestort.

In het Westermeerwind Aandelenfonds wordt deelgenomen door 145 deelnemers, die samen inschreven voor € 3,3 miljoen. Zij kregen de volledige inschrijving toegewezen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel