Aanleg voedselbos Emmeloord begonnen

EMMELOORD • Za 23 februari 2019 | 15:39 • Zaterdag 23 februari 2019 | 15:39

Een groep vrijwilligers is zaterdag begonnen met de aanleg van een zogenoemd voedselbos in Emmeloord. In de toekomst moet er in het bos fruit en groente gaan groeien dat gebruikt wordt voor consumptie. De gemeente heeft een deel van het Emmelerbos beschikbaar gesteld voor dit doel. Het idee voor het voedselbos komt van een aantal studenten van landbouwschool Aeres.

Samen met een aantal andere organisaties, waaronder het IVN (instituut voor natuureducatie en duurzaamheid), Landschapsbeheer Flevoland en de Pioniers van de Toekomst wordt er de komende jaren gewerkt aan het voedselbos.

Fruitbomen
In totaal moet het voedselbos zes hectare groot worden. Vanwege de Essenziekte in het bos moeten nu eerst alle zieke bomen worden gekapt. Vervolgens worden er diverse fruitbomen geplant. Inwoners van Emmeloord zijn volgens de organisatie welkom om te komen helpen en om met ideeën te komen over de inrichting van het terrein.

Over vier jaar moet het voedselbos klaar zijn en dan is het terrein voor iedereen toegankelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel