Drie nieuwe viaducten aangelegd over de A6

ALMERE • Ma 25 februari 2019 | 21:08 • Maandag 25 februari 2019 | 21:08

Almere is binnenkort drie viaducten rijker. Bij de A6 heeft Rijkswaterstaat de afgelopen tijd Viaduct 't Oor, het Steigerdreefviaduct en het Floriadeviaduct aangelegd. Deze viaducten gaan niet langer onder de snelweg door, maar eroverheen. De snelweg is bij het Weerwater namelijk zes meter verlaagd.

Viaduct 't Oor ligt ter hoogte van het Vroege Vogelbos. Busstation 't Oor zal begin mei verhuizen naar dit viaduct. Het Floriadeviaduct is bestemd voor fietsers en voetgangers en verbindt het Farflerpad in Almere Haven met het huidige busstation 't Oor. Het Steigerdreefviaduct ligt meer naar het oosten en dient als afrit richting Almere Haven voor verkeer vanuit Lelystad.

De drie nieuwe viaducten gaan open voor verkeer op 9 maart. In totaal komen er acht nieuwe viaducten rondom de A6. In de zomer wordt het gehele verdiepte en verbrede traject van de snelweg A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost geopend voor het verkeer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel