Wethouder Jaap Oosterveld stapt op

DRONTEN • Di 26 februari 2019 | 15:17 • Dinsdag 26 februari 2019 | 15:17

Wethouder Jaap Oosterveld van Dronten stopt ermee. Hij legt komende vrijdag zijn werk neer. De functie valt hem zwaar en hij heeft behoefte aan meer rust in zijn leven, schrijft hij aan de gemeenteraad.

Na een bezinningsperiode en diverse gesprekken heeft Oosterveld zijn beslissing genomen. "Ik ben tot de conclusie gekomen dat de hectiek van het werk en de rust waar ik privé aan hecht, niet in balans zijn", schrijft Oosterveld aan de gemeenteraad. Daarom vindt Oosterveld dat hij onvoldoende invulling kan geven aan zijn baan. In zijn ontslagbrief vervolgt hij: "Het was een voorrecht om vele inwoners en vertegenwoordigers van allerlei organisaties te ontmoeten en te spreken over zeer diverse vraagstukken, wensen en belangen."

Volgens Roelof Siepel, fractievoorzitter van de ChristenUnie is zijn partijgenoot met veel enthousiasme begonnen aan zijn werk als wethouder. "Maar hij heeft de afgelopen maanden ervaren dat het werk te veel energie vraagt". Siepel denkt niet dat het besluit om te stoppen ook te maken heeft met kritiek die er is op de veelbesproken renovatie van het gemeentehuis Dronten. "Het is een zwaar en tijdrovend dossier, maar daar heeft het helemaal niets mee te maken".

Waarnemend burgemeester Ineke Bakker bevestigt dat. Ze vindt het heel erg jammer dat wethouder Oosterveld opstapt. "Jaap Oosterveld was een zeer gewaardeerd collega binnen het college van B&W van Dronten". Het college van burgemeester en wethouders laat weten de keuze van Oosterveld te betreuren, maar begrip te hebben voor zijn beslissing. Zijn taken worden de komende tijd verdeeld onder collega-wethouders. Bakker: "Wethouder Ton van Amerongen zal de portefeuille met betrekking tot de vernieuwbouw van het gemeentehuis van Oosterveld overnemen aanstaande donderdagavond op de raadsvergadering".

Oosterveld zit ruim 20 jaar in de lokale politiek. Eerst namens RPF en later voor de ChristenUnie. Vanaf 31 mei 2018 is hij wethouder voor onder meer onderwijs en ruimtelijk domein.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel