MC Zuiderzee in handen van St Jansdal

LELYSTAD • Do 28 februari 2019 | 22:30 • Donderdag 28 februari 2019 | 22:30

Het failliete MC Zuiderzee ziekenhuis in Lelystad is sinds donderdagavond in handen van het St Jansdal in Harderwijk. Om 22.15 uur kreeg bestuursvoorzitter Relinde Weil de sleutels overgedragen door curator Alice van der Schee. "Een historisch moment", volgens de beide ziekenhuizen.

De reden dat de symbolische sleuteloverdracht 's avonds laat plaatsvond is dat vanaf middernacht het ziekenhuis in Lelystad officieel eigendom is van dat in Harderwijk. Bovendien was de spoedpoli tot 21.30 uur nog gewoon in bedrijf.

Direct na de sleuteloverdracht begon de unieke operatie om beide ziekenhuizen in praktische zin samen te voegen. In de nacht van donderdag op vrijdag werden de spoedpoli, het laboratorium en de afdeling radiologie omgebouwd naar de standaarden van het St Jansdal. Komend weekend zullen ongeveer honderdvijftig medewerkers in ploegen de andere afdelingen aanpakken om de samenvoeging van de ziekenhuizen te realiseren. Vanaf maandag is het ziekenhuis in Lelystad onder een nieuwe naam weer grotendeels operationeel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel