"Onzorgvuldig, onbeschoft en onbehoorlijk bestuur"

ALMERE • Vr 1 maart 2019 | 6:07 • Vrijdag 1 maart 2019 | 6:07

Onzorgvuldig, onbeschoft en onbehoorlijk bestuur. Dat zijn de verwijten van toekomstige bewoners van de wijk Oosterwold aan het adres van het college van burgemeester en wethouders van Almere.

De toekomstige bewoners zijn boos en teleurgesteld over de plotselinge prijsverhoging van de kavels, van 42 naar 74 euro per vierkante meter. Donderdagavond spraken tien inwoners in bij een vergadering in het stadhuis. Ze vertelden onder meer over de gevolgen van de prijsverhoging op hun plannen en hoe de gemeente heeft gehandeld. De publieke tribune zat vol met mede-gedupeerden. John Duynhouwer: "Er is sprake van miscommunicatie, onbehoorlijk bestuur, het woord onbeschoft is ook gevallen en het is goed om te zien dat de gemeenteraad dat ook zo voelt".

Diverse fracties vinden de prijsverhoging onacceptabel. Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren: "Het zijn zeker zware woorden die wij vanavond hebben gehoord; onder andere over onbetrouwbaar bestuur. Je kunt niet zomaar halverwege het proces de prijzen verhogen en dan ook nog met maar liefst tachtig procent. Dat maakt je onbetrouwbaar". De gemeenteraad praat volgende week verder over dit onderwerp. Dan komt verantwoordelijk wethouder Maaike Veeningen aan het woord.

Petitie overhandigd
Tijdens de vergadering werd ook een petitie overhandigd, die door meer dan 1300 mensen is ondertekend. Initiatiefnemers en belanghebbenden stelden die petitie op, omdat ze wilden dat de overgangsregeling opnieuw onder de loep genomen moest worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel