Opening St Jansdal verloopt volgens plan

LELYSTAD • Zo 3 maart 2019 | 22:16 • Zondag 3 maart 2019 | 22:16

Ziekenhuis St Jansdal in Lelystad is maandagmorgen geheel volgens de planning geopend. De medewerkers begonnen de dag om 07.00 uur met een speciaal ontbijt. Daarna kregen ze instructies, onder meer over waar de sleutels zijn te vinden en over de personeelspasjes.

Volgens de coördinator van de ombouwoperatie en de projectleider locatie Lelystad ligt het ziekenhuis op schema met het ombouwen van alle ruimtes. Vanaf 09.00 uur is de polikliniek open. Het hele weekend is er druk gewerkt om het voormalige MC Zuiderzee om te bouwen.

"Ik ben apetrots", zegt Claartje Samson. "Het bleek nog wel lastig om alle ICT te koppelen, alle nummertjes aan te sluiten bij alle cijfertjes. Maar daarvoor is zaterdagavond in de late uurtjes flink aan doorgewerkt." Samson legt uit dat alles in het ziekenhuis omgezet is. "Met alle computers kan je rechtstreeks inloggen in het netwerk van het St Jansdal en alle patiëntendossiers zijn omgezet."

Operatiekamers nog niet in gebruik
Marijke Schepping legt uit dat het bijzonder lange dagen waren. "Maar het loont wel dat we op tijd open zijn gegaan. We zijn in januari gestart met het draaiboek en nu is het bijna klaar." Maar nog niet alles is klaar. "De operatiekamers gaan 18 maart pas open. Daar zullen we later deze week mee beginnen om om te bouwen."

Checklisten afwerken
Gea Rosenberg, coördinator bouw: "We hebben checklisten op elke deur. Daar staat precies op wat er in elke ruimte moet komen. We lopen nu rond met het hoofd van alle verschillende afdelingen om per kamer af te vinken of ze open kunnen." Er lopen twee teams door het ziekenhuis en daarmee moeten alle afdelingen op tijd klaar zijn.

St Jansdal-sfeer op de spoedpoli
De spoedpoli was vrijdag al open. Henk Zonneberg, teamleider van de spoedpoli, kijkt hier positief op terug. "Het ging allemaal heel snel en we zijn eigenlijk tegen niets aangelopen. We zijn nu nog wel bezig met dingen herinrichten, we proberen een St Jansdal-sfeer hier te creëren. Er wordt nog geverfd en er worden nog meubels omgezet." De eerste mensen zijn al op de spoedpoli geweest.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel