Oproep Tweede Kamer: red de pulsvisserij!

URK • Di 5 maart 2019 | 21:05 • Dinsdag 5 maart 2019 | 21:05

Een meerderheid van de Tweede Kamer roept de regering op om te onderzoeken of pulsvisserij permanent gelegaliseerd kan worden. Indiener van de motie is Forum voor Democratie. Fractievoorzitter Thierry Baudet riep minister Carola Schouten (CU) op om op korte termijn met een brief te komen waarin toegelicht wordt hoe zij dit gaat aanpakken.

De minister heeft al laten weten dat de kans klein is dat Nederland er nog in slaagt een Europees verbod op de pulsvisserij te voorkomen of zelfs maar te verzachten. De meeste Europese landen willen een verbod op pulsvissen, een vismethode waar veel Urkers gebruik van maken. Vooral Franse en Britse vissers vinden dat de methode waarbij vis met stroomstootjes wordt opgeschrikt, schade toebrengt aan het zeeleven.

Toch kreeg de motie van Forum voor Democratie veel steun vanuit de Tweede Kamer. De SP, PvdA, 50Plus, DENK VVD, SGP, CDA, ChristenUnie en de PVV stemden voor.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel