Huiszoeking naar voortvluchtige Iraniër

ALMERE • Di 5 maart 2019 | 21:37 • Dinsdag 5 maart 2019 | 21:37

De politie heeft maandag in Almere gezocht naar de voortvluchtige Shahin Gheiybe; hij moet nog een celstraf van bijna 11 jaar uitzitten. De politie hoopte hem te vinden bij zijn Iraanse familie in Almere. Hijzelf werd niet gevonden, maar er werden wel recente foto's van hem aangetroffen. De politie wil weten waar Gheiybe zich bevindt en heeft hem op de Nationale Opsporingslijst gezet.

De 35-jarige Gheiybe zat vast omdat hij in 2009 twee mannen neerschoot en beroofde. Hij ging er met 175.000 euro vandoor. Drie weken later werd hij opgepakt en veroordeeld tot 13 jaar celstraf. Na twee jaar mocht hij vanwege pijn aan zijn knie naar het ziekenhuis voor onderzoek. Maar eenmaal aangekomen bij het ziekenhuis, was er van de pijn aan de knie niets te merken en ging hij er als een haas vandoor.

De politie heeft de afgelopen jaren meerdere foto's van Gheiybe gevonden, die na zijn ontsnapping zijn gemaakt. De politie houdt er rekening mee dat hij zich verborgen houdt in één van de buurlanden van Nederland. Hij zou reizen met een vals identiteitsbewijs. Ook sluit de politie niet uit dat de man Nederland regelmatig bezoekt, gezien zijn sterke band met zijn familie.

Update 6 maart: Naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht zijn bij de politie bijna 20 tips binnengekomen over Shahin en zijn mogelijke verblijfplaats.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel