OM eist celstraf en tbs voor poging tot doodslag

EMMELOORD • Do 7 maart 2019 | 11:24 • Donderdag 7 maart 2019 | 11:24

Het Openbaar Ministerie eist 6 jaar celstraf en 2 jaar tbs met dwangverpleging tegen een 52-jarige man uit Emmeloord. De man wordt verdacht van dubbele poging tot doodslag en het gijzelen van twee personen.

Volgens het OM stak de Emmeloorder in augustus vorig jaar twee vrouwen neer. Daarna gijzelde hij twee andere personen twee uur lang in een woning aan het Medemblikpad. De verdachte handelde onder invloed van drugs. In november werd de zaak aangehouden omdat de rechtbank in Lelystad eerst wilde weten of de man voor zijn verslaving behandeld kon worden.

De reclassering ziet een mogelijkheid tot een tbs-maatregel met voorwaarden, bleek uit het onderzoek. Dat betekent dat de man zich in een beveiligde kliniek vrijwillig laat behandelen. Dit wordt ook wel gezien als een lichte vorm van tbs. De verdachte zei tegen de rechters dat hij zeer gemotiveerd is. De man ziet het als zijn laatste kans om af te rekenen met zijn drugs- en drankverslaving.

De officier van justitie heeft twijfels bij die motivatie, aangezien de verdachte in het verleden verschillende keren behandeld werd maar daar zelf voortijdig mee stopte. Het OM ziet daarom alleen tbs met dwangverpleging als optie. Ze vindt dat de maatschappij tegen de man beschermd moet worden. Het gaat om zeer ernstige feiten waarbij er een garantie moet zijn dat de verdachte niet opnieuw de fout in gaat.

De rechtbank maakt op 21 maart het vonnis bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel