Drie nieuwe viaducten A6 Weerwatergebied zaterdag in gebruik

ALMERE • Vr 8 maart 2019 | 12:34 • Vrijdag 8 maart 2019 | 12:34

Drie nieuwe viaducten over de A6 bij Almere worden zaterdag in gebruik genomen. Viaduct 't Oor, het Floriadeviaduct en het Steigerdreefviaduct zijn nieuw, omdat de A6 verlaagd moest worden. Eerder ging het overige verkeer onder de snelweg door.

Automobilisten die naar Almere Haven willen of juist er uit gaan moeten voortaan Viaduct 't Oor en het Steigerdreefviaduct gebruiken. "Viaduct 't Oor wordt gebruikt voor verkeer van en naar Amsterdam. Daar komen de op- en afritten te liggen", legt Erik Suik van Rijkswaterstaat uit. "Het Steigerdreefviaduct wordt gebruikt voor verkeer van en naar Lelystad." Beide viaducten gaan zaterdag om 06:00 uur open.

Tussen de twee viaducten in ligt het Floriadeviaduct. Deze is voor fietsers en voetgangers die van het Weerwatergebied naar Almere Haven en andersom willen. Dit viaduct opent zaterdag om 12:00 uur. Tijdelijk rijden daar ook bussen, omdat busstation 't Oor nog niet verplaatst is naar het nieuwe Viaduct 't Oor. Dat zal in mei gebeuren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel