Zeekadettenkorps officieel opgericht

LELYSTAD • Za 9 maart 2019 | 16:20 • Zaterdag 9 maart 2019 | 16:20

Het Zeekadettenkorps in Lelystad is zaterdagmiddag officieel opgericht.

Met het hijsen van een vlag en het afschieten van een kanon in Bataviahaven heeft Lelystad een Zeekadettenkorps. De commandant van het Zeekadettenkorps Joop van Diest en wethouder John van de Heuvel hebben hun handtekening onder de overeenkomst gezet, waarmee het korps een feit is.

Lelystedelingen tussen de 11 en de 18 jaar kunnen zich aanmelden bij het korps om kennis te maken met het leven op zee. Ook kunnen ze zich zo voorbereiden op een carrière bij de marine of in de zeevaart. Zeven aspirant-leden deden zaterdag mee aan een boottocht en een rondleiding op de Bataviawerf.

Nog voor de oprichting had het korps al de beschikking over een boot. Toen bekend werd dat Lelystad een korps kreeg, meldde zich een eigenaar van een houten zalmschouw. "Die kregen wij cadeau", vertelt korpscommandant Van Diest. "En het bleek nog eens de laatste van zijn soort in Nederland te zijn. Een rijksmonument."

De kadetten gaan samen met de mensen van de Bataviawerf de schouw opknappen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel