Filmwijk vreest parkeeroverlast Floriade

ALMERE • Di 12 maart 2019 | 6:30 • Dinsdag 12 maart 2019 | 6:30

Bewoners van de Filmwijk in Almere maken zich zorgen over de mogelijke parkeeroverlast in de buurt tijdens de Floriade. Het bewonersplatform hield maandagavond een bijeenkomst in het Baken Park Lyceum. De gemeente en de directeur van de Floriade BV kwamen er tekst en uitleg geven over de plannen tot nu toe.

Bij de Filmwijk komt een brug te liggen die toegang verschaft tot het Floriadeterrein. Wijkbewoners vrezen dat juist daardoor parkeerproblemen in de wijk zullen gaan ontstaan. "Als er nu twee verjaardagen bij mij in de straat zijn, is er al gebrek aan ruimte", verzucht één bewoner. Hij verwacht dat bezoekers liever gratis in de Filmwijk zullen gaan parkeren tijdens de Floriade dan dat ze een kaartje kopen voor een speciale parkeergelegenheid.

Wethouder Loes Ypma, verantwoordelijk voor de Floriade, wil graag de zorgen van de bewoners wegnemen. "We willen de bezoekers opvangen op twee grote parkeerterreinen. Er komt een terrein in Poort met ruimte voor 2500 auto's en er komt een parkeerterrein in Nobelhorst voor 8000 auto's. De bezoekers worden dan met shuttlebussen naar de Floriade gebracht", aldus de wethouder. "De organisatie zet alles op alles om problemen voor te zijn. Maar het wordt drukker, dat kan ik niet ontkennen."

Ypma was naar de bijeenkomst gekomen om met bewoners te overleggen. "Ik sta hier niet met een pakket kant-en-klare oplossingen. Ik wil juist samen met de bewoners nadenken over mogelijke maatregelen."

De wereldtuinbouwtentoonstelling wordt in 2022 geopend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel