Duizenden euro's ingezameld voor getroffen gezin

URK • Do 14 maart 2019 | 6:20 • Donderdag 14 maart 2019 | 6:20

Een crowdfundingsactie voor het gezin op Urk dat maandagavond werd belaagd door een groep jongeren heeft al duizenden euro's opgeleverd. De inzamelingsactie is gestart door een groep mensen van diverse afkomst uit het hele land, meldt Asma Halusi, één van de initiatiefnemers.

Het gaat niet alleen om het geld, vertelt ze. "We willen het gezin, dat zwaar is getroffen door de aanval, een hart onder de riem steken. Ze kunnen zo zien dat ze vanuit het hele land steun krijgen na deze laffe actie." De groep heeft contact gehad met het gezin, dat heeft laten weten de inzameling erg op prijs te stellen. "We vinden het belangrijk dat ze zich geen financiële zorgen hoeven te maken als ze er bijvoorbeeld even uit willen, of als ze worden geconfronteerd met bijvoorbeeld schade of juridische kosten."

Het streefbedrag van de actie is 10.000 euro. Daarvan was woensdagavond al de helft binnen. Halusi kan nog niet vertellen wanneer en hoe de opbrengst aan het gezin zal worden overhandigd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel