Stormvloedkering Ramspol weer dicht

ENS • Do 14 maart 2019 | 13:30 • Donderdag 14 maart 2019 | 13:30

De stormvloedkering Ramspol ging donderdagmiddag rond 16.50 uur opnieuw dicht vanwege het slechte weer. Het water stond net als afgelopen maandag te hoog, er was sprake van een sterke noordwestenwind en een stroming landinwaarts.

De stormvloedkering Ramspol is een opblaasbare dam, die bij hoogwater het Zwarte Meer van het Ketelmeer afsluit. Zo wordt het achterliggende land beschermd tegen het water.

Rond 16.50 uur startte de sluiting van de opblaasbare kering. Rond 17.30 uur was deze dan helemaal dicht. De kering ging vrijdagochtend weer neer om het water uit het achterland van het Zwart Meer weer vrij baan te geven.

In verband met de sluiting was het Ramsdiep tussen het Ketelmeer en het Zwarte Meer donderdag rond 15.00 uur gestremd voor het scheepvaartverkeer.

Ook op andere locaties ondervond het vaarverkeer hinder. De Voorstersluis bij Kraggenburg ging rond 14.00 uur dicht in verband met het hoge water. De Urkersluis bij Urk en de Noordersluis bij Lelystad volgden nog geen half uur later. Alle sluizen werden vrijdagochtend weer vrijgegeven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (1)

 • Boldewijn

    Do 14 maart Donderdag 14 maart

  Ze hebben het steeds over de Balgstuw bij Kampen. Volgens mij hoort die bij Ens. Of zit ik nu helemaal verkeerd?

  reageer
 • Vissertje

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  't is maar net hoe de provinciegrens Flevoland/Overijssel loopt.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert