Alle verdachten van ongeregeldheden Urk vrij

URK • Do 14 maart 2019 | 17:09 • Donderdag 14 maart 2019 | 17:09

Alle vijf verdachten die zijn opgepakt in verband met de ongeregeldheden op Urk zijn vrijgelaten. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Drie van hen zijn nog wel verdacht en moeten in juni voor de rechter verschijnen.

De 18-jarige jongen die de woning aan de Noorderpalen zou zijn binnengedrongen, wordt verdacht van mishandeling en bedreiging. Hij is vrij maar mag niet in de buurt van de woning komen en mag geen contact met de bewoners leggen.

De 14-jarige jongen die wordt verdacht van mishandeling, is woensdag naar huis gestuurd. Hij blijft wel verdachte in het onderzoek, maar mocht naar huis vanwege een belangrijk schoolexamen. De tiener heeft wel beperkingen. Hij mag naar school, maar moet daarna gelijk naar huis en mag geen contact hebben met anderen.

De 21-jarige man die een bedreigend filmpje opnam met een pistool in zijn hand, wordt verdacht van bedreiging en het hebben van een wapen. Ook hij heeft een contact- en locatieverbod gekregen.

Een boete, niet meer verdacht
Dan zijn er nog twee mannen die dinsdagavond bij de politiecontroles werden aangehouden. Zij hebben een boete gekregen voor verboden wapenbezit en zijn niet meer verdacht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel