Verkiezingen: Mo op stage bij overslaghaven Flevokust

FLEVOLAND • Vr 15 maart 2019 | 10:19 • Vrijdag 15 maart 2019 | 10:19

Comedian Mo Hersi uit Almere loopt de dagen tot aan de verkiezingen op 20 maart stage bij de provincie Flevoland en het Waterschap Zuiderzeeland. Want wat doen ze daar eigenlijk allemaal?

Vandaag is Mo te gast in Flevokust Haven bij Lelystad. De provincie heeft zich hard gemaakt voor deze overslaghaven. Bij deze terminal kunnen schepen zeecontainers laden en lossen. Voor Flevoland is dit van economisch belang. En een dergelijke haven was er nog niet in de provincie.

"Op een schip kunnen wel 150 containers. Als die allemaal over de weg moeten, heb je een heleboel vrachtwagens nodig. Daarom is dit zo ideaal en ook nog eens milieuvriendelijk", vertelt de trotse terminalmanager Kees Vlaar. "Een vrachtwagen vervoert maar één of twee van dit soort containers per keer."

Een container tillen
Mo mag van Kees Vlaar ook een container 'handelen', zoals dat heet. Met een enorme kraanauto tilt hij de container van een vrachtwagen en zet hem op de kade. "Dit is echt een jongensdroom, prachtig!", zegt Mo.

De containers komen via bijvoorbeeld Rotterdam vanuit heel de wereld. "Er zit echt van alles in, van speelgoed tot voedsel. Alles kan!", zegt Vlaar.

Wereldreis
Ook vanuit Flevoland vertrekken op deze manier containers de wereld over. "Het is echt mooi om te bedenken dat hier volle containers met bijvoorbeeld uien op wereldreis gaan", vertelt Vlaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel