Geen staking maar superhelden voor de klas

LELYSTAD • Vr 15 maart 2019 | 11:52 • Vrijdag 15 maart 2019 | 11:52

Basisschool de Schakel uit Lelystad doet niet mee aan de landelijke onderwijsstaking. Wel wil de school aandacht vragen voor de lerarenproblematiek. "De kinderen hebben recht op onderwijs en we dachten: we maken er een ludieke actie van." zegt juf Johanna Koopmans. Daarom geven de leerkrachten les, verkleed als superheld.

De Schakel is in tegenstelling tot veel andere scholen wel open. Toch maken de medewerkers zich ernstig zorgen over de toekomst van het onderwijs. "De kinderen hebben recht op onderwijs en we dachten: we maken er een ludieke actie van", zegt Johanna Koopmans. Ze is verkleed als superheld en gaat vandaag door het leven als 'Super Juf'. Haar collega's op school zijn allemaal verkleed. "Alle mensen die in het onderwijs werken doen dat met passie, anders overleef je het niet. Dan ben je gewoon een superheld!"

De schooldeuren gingen rond half negen open. Op het schoolplein stonden de leerlingen te wachten. De superhelden kwamen hun leerlingen ophalen. Enkele kinderen waren ook verkleed als superheld om hun juf of meester te steunen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel