BNNVARA staat achter column Elfie Tromp

URK • Vr 15 maart 2019 | 16:44 • Vrijdag 15 maart 2019 | 16:44

BNNVARA staat achter de column die Elfie Tromp schreef over Urk. De omroep begrijpt dat de column discussie oproept, maar zegt dat er geen juridische grenzen zijn overschreden. Tromp stelde op Radio 1 voor het voormalige eiland terug te geven aan de zee.

Burgemeester Pieter van Maaren van Urk is in gesprek met het Openbaar Ministerie over de juridische mogelijkheden tegen de uitspraken. BNNVARA zegt de uitkomst hiervan met vertrouwen tegemoet te zien.

''Onze columniste zet in haar column de ongeregeldheden in Urk in scherpe bewoordingen neer en zij gebruikt pittige metaforen. Dat mag echter in een column, zeker wanneer die aansluit bij een kwestie die onderwerp is van maatschappelijk debat. De maker heeft in zo’n publicatie immers een grote mate van vrijheid'', aldus een woordvoerder van BNNVARA. Tromp zelf was niet in de gelegenheid om commentaar te geven.

Het OM gaat de column van Tromp onderzoeken:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel