Centrummanager roept op om het Stadshart te omarmen

LELYSTAD • Za 16 maart 2019 | 9:33 • Zaterdag 16 maart 2019 | 9:33

Omarm het Stadshart van Lelystad. Die oproep doet centrummanager Ron Uyldert in het programma Over Flevoland Gesproken. Hij vindt dat de inwoners een eigen verantwoordelijkheid hebben. "Ik zag laatst een filmpje waarin iemand vertelde dat ze altijd graag bij de Intertoys rondkeek. Over kopen bij de failliete speelgoedzaak werd niet gesproken. Dan maak je misbruik van een fenomeen."

Leegstand is volgens Uyldert geen specifiek Lelystads probleem: "Dat zie je overal. In hun streven naar een zo hoog mogelijk rendement maken bedrijven strategische keuzes. Dat kan betekenen: grotere filialen maar wel minder zaken. De Bijenkorf, die hier niet zit, besloot op een hoger segment te mikken en sloot meerdere vestigingen. Daar kun je als gemeente niets aan doen."

Keulen en Aken
Uyldert vindt dat 'de zaak in beweging is'. Hij roemt de actieve ondernemersvereniging, noemt het ondernemersfonds en wijst op de herinrichting van De Promesse. "En er zijn ook winkels bijgekomen, maar daar hoor je weinig mensen over. Het is vooral achteraf klagen als een zaak verdwijnt. Maar Keulen en Aken zijn ook niet in één dag gebouwd. Gelukkig word ik steeds vaker door mensen aangesproken die positief meedenken", benadrukt de centrummanager.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel