Centrummanager roept op om het Stadshart te omarmen

LELYSTAD • Za 16 maart 2019 | 9:33 • Zaterdag 16 maart 2019 | 9:33

Omarm het Stadshart van Lelystad. Die oproep doet centrummanager Ron Uyldert in het programma Over Flevoland Gesproken. Hij vindt dat de inwoners een eigen verantwoordelijkheid hebben. "Ik zag laatst een filmpje waarin iemand vertelde dat ze altijd graag bij de Intertoys rondkeek. Over kopen bij de failliete speelgoedzaak werd niet gesproken. Dan maak je misbruik van een fenomeen."

Leegstand is volgens Uyldert geen specifiek Lelystads probleem: "Dat zie je overal. In hun streven naar een zo hoog mogelijk rendement maken bedrijven strategische keuzes. Dat kan betekenen: grotere filialen maar wel minder zaken. De Bijenkorf, die hier niet zit, besloot op een hoger segment te mikken en sloot meerdere vestigingen. Daar kun je als gemeente niets aan doen."

Keulen en Aken
Uyldert vindt dat 'de zaak in beweging is'. Hij roemt de actieve ondernemersvereniging, noemt het ondernemersfonds en wijst op de herinrichting van De Promesse. "En er zijn ook winkels bijgekomen, maar daar hoor je weinig mensen over. Het is vooral achteraf klagen als een zaak verdwijnt. Maar Keulen en Aken zijn ook niet in één dag gebouwd. Gelukkig word ik steeds vaker door mensen aangesproken die positief meedenken", benadrukt de centrummanager.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (19)

 • OMG

    Ma 18 maart Maandag 18 maart

  Waarom hebben we een centrummanager die geen feeling heeft met de hedendaagse tijd? Daar moet een jonge 30-er zitten die advies geeft hoe jonge gezinnen zich tegenwoordig als consument gedragen. Niet iemand die nog heeft meegemaakt dat je met je eigen koffie blik bij de kruidenier je versgemalen koffie ging kopen. Tegenwoordig doe je je boodschappen in de bus/trein naar huis vanaf je smartphone. Daar moet je beleid op maken en op inspringen. Niet de consumenten een schuld aanpraten, die moeten tijd en geld besparen want alles is al veeeeel te duur geworden. Dan is ieder tientje die je op je aankopen kunt besparen zeer welkom.

  Mijn advies: Ga lekker door met de burgers zoveel lasten verzwaring te geven, vooral op milieu gebied (auto, brandstof, toeslagen, energie etc etc) dan moet iedereen wel van achter zijn computer bestellingen doen en dan komen er steeds minder mensen in de winkels........

  reageer
 • Jeroen

    Ma 18 maart Maandag 18 maart

  Go Ron!

  reageer
 • Freek

    Ma 18 maart Maandag 18 maart

  Eindelijk iemand die gewoon de waarheid durft te vertellen, er niet omheen draait en niet met megalomane plannen komt die toch nooit uitgevoerd kunnen worden. De realiteit is nu eenmaal dat het niet rooskleurig is, maar als we willen kunnen we er echt wel wat aan doen. Zeuren en zaniken helpt in ieder geval geen moer.

  reageer
 • Henk

    Ma 18 maart Maandag 18 maart

  Je wordt toch zo moei van iedereen die maar roept: 'ze moeten dit' en 'ze moeten gewoon dat'.

  Het bestaat niet! 'Ze' is niet de gemeente die zomaar gratis parkeerplaatsen gaat aanleggen en tegen miljoenen vastgoed en ondernemers gaat verplaatsen. 'Ze' zijn ook geen ontwikkelaars die anno 2019 voor miljoenen nieuw winkelvastgoed gaan ontwikkelen zonder enig perspectief op rendement. Denk eens na i.p.v. een fantasiestad op papier te ontwerpen zonder na te denken over wie het gaat doen, waar het van betaald wordt en wie er wat aan gaat verdienen. Je centrum opgeven is al helemaal de doodsteek voor de stad.

  reageer
 • Rene

    Zo 17 maart Zondag 17 maart

  Wat een visieloze centrummanager. Tijd voor een lokalo die begrijpt wat het probleem is. Ik mis AANBOD en SFEER.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Berg

    Za 16 maart Zaterdag 16 maart

  Omarmen en vervolgens met lege handen staan.

  reageer
 • Karel

    Za 16 maart Zaterdag 16 maart

  Deze "Manager" heeft zich goed verkocht met het allerbeste verhaal
  Wat vreemd toch weer dat de praktijk heel anders is.

  reageer
 • Harry Klein

    Za 16 maart Zaterdag 16 maart

  Ook deze meneer heeft zijn tijd wel gehad... oude wijn in nieuwe zakken.

  reageer
 • Jond

    Za 16 maart Zaterdag 16 maart

  Die man kan moeilijk zijn eigen werk afkraken. Dit is overduidelijk de spreekwoordelijke slager die zijn eigen vlees keurt!
  Het Stadshart van Lelystad. Is werkelijk één groot drama!

  reageer
 • Rutger

    Za 16 maart Zaterdag 16 maart

  Om een gebied vol ondernemers te verlevendigen heb je een ondernemer nodig: iemand die creatief is en lef toont. Deze man is wellicht geschikt voor de backoffice van de Belastingdienst, maar als manager van het centrum slaat-ie geen deuk in een pakje boter.

  reageer
 • Tribunegast

    Za 16 maart Zaterdag 16 maart

  Lelystad geeft lucht... Lucht kun je niet omarmen. In het Stadshart is wel erg veel lucht.. Nooit gemerkt dat deze man ook maar iets zinnigs heeft uitgericht qua stadshart

  reageer
 • Jan2

    Za 16 maart Zaterdag 16 maart

  Heeft hij uberhaupt wel iets gedaan? Heb nog nooit eerder gehoord van deze man. Wie huurt hem in? De ondernemers? De gemeente? Welke ideeën heeft hij het afgelopen jaar gelanceerd?

 • Robin

    Za 16 maart Zaterdag 16 maart

  Omarmen! Afscheid nemen is beter. Ik ben al jaren niet in het centrum geweest. Ik ga ook niet meer. Even snel wat halen wordt al snel duur door het betaald parkeren. Dus ik ga wel naar de Tjalk. Centrum is dood.

  reageer
 • PvL

    Za 16 maart Zaterdag 16 maart

  Hoezo? Vergeet niet dat er zo rond de 4000 banen zijn binnen en aan de Groene Carre. Is een OV knooppunt, dus een interessante plek om te wonen.

 • Michael

    Za 16 maart Zaterdag 16 maart

  Geen verstand van zaken!

  reageer
 • Jaros

    Za 16 maart Zaterdag 16 maart

  Lelystad centrum is overleden. Reanimeren is hopeloos. Neem je verlies en bekijk het anders. Het is eigenlijk heel simpel. Maak een grote mall bij Palazzo. Alle centrum winkels daarheen. Gratis parkeren en compleet aanbod. Ja dat gaat wel lopen. Waarom loopt het bijv. In de Tjalk zo goed? Zo moeilijk te begrijpen is het toch niet? Bioscoop bij Agora? Ook geen goed idee. Vestig een nieuwe bioscoop op het Larserplein, naast de Mac, Kfc en van der Valk. Zo simpel is het. Extra parkeerplaatsen (gratis) erbij, en hij zit elke avond vol.

  reageer
 • Henk

    Ma 18 maart Maandag 18 maart

  Zo simpel is het als je met Lego speelt Jaros. De vraag wie dat gaat doen beantwoord je niet. Om iets te maken heb toch echt ontwikkelaars en investeerders nodig die heil zien in een project. Zo simpel is het dus juist niet.

 • Gerard

    Za 16 maart Zaterdag 16 maart

  Behalve gemankeerde gedachten, hoe moeten autolozen dan nog boodschappen doen?

 • Harry

    Za 16 maart Zaterdag 16 maart

  "Omarmen?" dat hoorde ik laatst bij het ziekenhuis. Liep niet erg best af...
  Opvallend dat R.U niet gaat voor een uur gratis parkeren. Zelfs de wethouder dacht daar aan!
  Weer een gemistte kans.

  reageer
 • ABS

    Za 16 maart Zaterdag 16 maart

  De gemeente kan meer dan ze toegeven. Managers hebben het altijd over "out of the box denken" maar daar doet de gemeente niet aan, meehuilen met de wolven in het bos is veel makkelijker. Maak een (stevige) lokale leegstandsbelasting, dan is dat een stimulans voor de vastgoed eigenaren om (pro)actief mee te werken aan een vitaal centrum. De centen die dit oplevert moeten uiteraard ook weer in het centrum geïnvesteerd worden en niet gebruikt voor de prestigeobjecten van de gemeente/CML dan wel om gaten in de begroting te dichten.

  reageer
 • Jos '56

    Za 16 maart Zaterdag 16 maart

  Dat is een hele goeie, leegstandsbelasting, misschien dat het zal helpen.

 • Florian Mienhuizen

    Za 16 maart Zaterdag 16 maart

  Die beste man kan ook moeilijk iets anders roepen. Maar: om iets te omarmen moet het iets te bieden hebben. Groen, gezellige terrassen, onderscheidende winkels. Daar gaat het mis.

  reageer
 • Cynthia Lepel

    Za 16 maart Zaterdag 16 maart

  Deze man is nog uit een andere tijd. Weet het verschil tussen Facebook en Instagram niet eens. Hij gaat echt geen verandering brengen. Hij zou wel graag nog lang blijven "managen" want de kassa moet rinkelen nietwaar?

  reageer
 • Albert

    Za 16 maart Zaterdag 16 maart

  Goed zo, schouders eronder en positief blijven.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert