VVD adviseert kandidaten om niet over Lelystad Airport te praten

LELYSTAD • Zo 17 maart 2019 | 19:54 • Zondag 17 maart 2019 | 19:54

De VVD raadt zijn eigen kandidaten af om over Lelystad Airport te praten. Dat staat volgens de NOS in een intern bericht aan de kandidaten. "Daar hebben we niets bij te winnen", staat in het bericht over Lelystad Airport.

Het geplande vliegveld is een heikel punt voor de VVD. De Tweede Kamerfractie is een groot voorstander van de opening van Lelystad Airport in 2020. Toch zijn er VVD-afdelingen die het daar niet mee eens zijn. Zo vinden zes Veluwse afdelingen dat het vliegveld pas open kan na de geplande herindeling van het luchtruim in 2023. Ook provinciale VVD-afdelingen wijken van het landelijke standpunt af. Zo willen de afdelingen in Overijssel en Gelderland niet dat het vliegveld op korte termijn opengaat.

Coalitie ook in problemen
Ook binnen de coalitie leidt de kwestie tot verdeeldheid. Volgens de peilingen raken coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie na de provinciale verkiezingen hun meerderheid in de Eerste Kamer kwijt. De leden van Provinciale Staten kiezen namelijk weer de leden van de Eerste Kamer. Dat betekent dat de coalitie afhankelijk wordt van steun van andere partijen.

GroenLinks-leider Jesse Klaver gaf zaterdag al aan er alles aan te willen doen om te voorkomen dat vliegveld Lelystad opengaat.

Meer over de verkiezingen vind je op onze speciale pagina Flevoland Kiest.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel