Ophef rond tweet VVD-raadslid Schopman

LELYSTAD • Ma 18 maart 2019 | 6:53 • Maandag 18 maart 2019 | 6:53

De VVD in Lelystad heeft zondagavond afstand genomen van een tweet van VVD-raadslid Bart Schopman. Die schreef 'Zodra er een IQ of intelligentie test verplicht is alvorens je mag stemmen dan zie je dat de PVV en FvD met nog een paar partijen geen enkele zetel weten te bemachtigen'.

De lokale VVD-afdeling reageerde snel met 'Wij distantiëren ons nadrukkelijk van deze tweet van ons raadslid. FvD en de PVV zijn legitieme politieke partijen met een eigen plaats in onze democratie. Iedereen mag stemmen op wie hij/zij wil, en wij hebben daar het volste respect voor!'.

Schopman heeft daarop zijn tweet verwijderd, en kwam met excuses. 'Als ik mensen heb beledigd bied ik daarvoor mijn excuus aan. Durf fouten eens toe te geven....'.

Fractieleider Dennis Grimbergen meldt dat de partij zich beraadt op de positie van Schopman. "We zijn met hem in overleg". Maandagavond is er een ingelast fractieoverleg. Schopman wil tot die vergadering geen commentaar geven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel