'Replica boortoren in Torenbosje gaat door'

DRONTEN • Ma 18 maart 2019 | 9:58 • Maandag 18 maart 2019 | 9:58

Bij het Torenbosje tussen Dronten en Elburg wordt hoe dan ook een replica gebouwd van de oude boortoren die daar in de jaren zestig heeft gestaan. Dat meldt het bestuur van de stichting Projecten Rondom Het Torenbosje.

Het Fonds Leefbaarheid van de provincie Flevoland heeft de subsidieaanvraag voor de bouw van de toren en de verdere inrichting van het Torenveld afgewezen. De stichting had om 154.000 euro gevraagd. Die aanvraag werd onderbouwd met brieven van de gemeente Dronten en elf ondernemers. Ook waren er al bijdragen van 10.000 euro toegezegd door het Coöperatiefonds van de Rabobank Flevoland en de gemeente Dronten.

"Na rijp beraad hebben wij besloten om te kijken naar een afgeslankte vorm en dus goedkoper alternatief", laat de stichting nu weten. "De bouw van een toren heeft nog steeds een echte meerwaarde als parel voor de oostrand van Dronten en vormt de laatste afsluitende fase van de herinrichting van het Torenbosje."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel