Werkzaamheden Hogering beginnen eind volgende maand

ALMERE • Ma 18 maart 2019 | 20:29 • Maandag 18 maart 2019 | 20:29

Automobilisten die gebruik maken van de Hogering in Almere moeten rekening houden met jarenlange werkzaamheden. Eind volgende maand wordt begonnen met het verbreden van de weg. Om dat aan te kondigen is maandag een informatiebord geplaatst.

De provinciale weg gaat in beide richtingen van twee naar drie rijstroken. Ook verdwijnen een aantal verkeerslichten en worden kruisingen ongelijkvloers. Tenslotte wordt langs een deel van de Hogering parallelwegen aangelegd voor lokaal verkeer. Dat moet een overschot aan in- en uitvoegend verkeer op de hoofdrijbaan voorkomen.

Groei van Almere Poort en Pampus
Het aanpakken van de Hogering is volgens de provincie nodig vanwege de groei van Almere Poort en Almere Pampus. Dat zorgt voor een toename van het verkeer. Door de weg te verbreden wordt de doorstroming en de bereikbaarheid van de stad verbeterd.

Aan het project hangt een prijskaartje van 54,2 miljoen euro. Het gedeelte dat wordt verbreed is zo'n twee kilometer lang en loopt van het Bastion Hotel tot aan de Hollandsedreef. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind 2021 klaar. Tijdens het werk blijft de weg open voor het verkeer.

Voor omwonenden van de Hogering houdt de provincie op dinsdag 26 maart tussen 19:00 en 21:00 uur een informatiebijeenkomst in Buurtcentrum Het Boegbeeld.

Het gaat om dit gedeelte van de weg

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel