Meldingen tegen columniste Elfie Tromp stromen binnen

URK • Wo 20 maart 2019 | 14:29 • Woensdag 20 maart 2019 | 14:29

Meer dan 100 mensen kwamen woensdag naar het politiebureau op Urk om melding te doen tegen columniste Elfie Tromp. Vorige week ging haar column op Radio 1 over de ongeregeldheden op Urk. Daarin vertelde ze onder meer dat wat haar betreft de dijken doorgestoken mogen worden om Urk terug te geven aan de zee.

De column zorgde voor veel ophef op sociale media en Urkers riepen op om deze week aangifte te doen. De politie op Urk gaf vervolgens aan dat inwoners van het dorp dat deze week op het bureau zonder afspraak kunnen doen.

Volgens de politie zijn het overigens geen aangiften, maar meldingen. Voor het opnemen van zo veel aangiften was gisteren niet voldoende tijd. Mocht het OM besluiten tot vervolging, dan neemt de politie contact op met mensen die een melding hebben gedaan, zodat zij eventueel alsnog aangifte kunnen doen.

In het dorp willen Urkers vooral laten weten dat de uitspraken in de column niet kunnen. Ze hopen op excuses van Tromp.

Eerder gaf ook burgemeester Pieter van Maaren aan in gesprek te gaan met het Openbaar Ministerie. Hij wil onderzoeken of het mogelijk is om juridische stappen te nemen tegen de columniste.

Update 22 maart: Ook op vrijdag zijn tientallen mensen naar het bureau gekomen. Volgens de politie zijn er toen zo'n 40 meldingen gedaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel