Nieuwe Esplanade krijgt watertrap

ALMERE • Wo 20 maart 2019 | 19:57 • Woensdag 20 maart 2019 | 19:57

De plannen voor de verbouwing van de Esplanade in Almere zijn openbaar gemaakt. Er komt een watertrap vanuit het centrum het plein op. Bij zo'n trap stroomt er water over de treden naar beneden zodat het op een waterval lijkt. Je kunt in het water spelen of er doorheen lopen. Het water wordt opgepompt uit het Weerwater.

Verder krijgt het plein allemaal vakken met bomen en planten. Op randjes rondom de bakken kunnen mensen zitten. In de plannen is opgenomen dat er nog een paviljoen komt te staan op het plein met een terras. De eigenaar van de foodpassage mag een ingang naar het plein maken als hij het zelf betaalt. De bedoeling van de verbouwing is dat het plein veel gezelliger wordt.

Feestjes ergens anders
Het opknappen van de Esplanade gaat een jaar duren en moet na de triatlon in september starten. Het betekent wel dat grote festivals in 2020 niet terecht kunnen op het plein. Samen met de organisaties gaat er gekeken waar de feesten wel gehouden kunnen worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel