Cel en tbs voor steekpartij en gijzeling

EMMELOORD • Do 21 maart 2019 | 14:26 • Donderdag 21 maart 2019 | 14:26

Een 52-jarige man uit Emmeloord heeft 3 jaar cel en tbs met voorwaarden gekregen. Volgens de rechtbank in Lelystad is bewezen dat de Emmeloorder vorig jaar augustus in zijn woonplaats twee vrouwen neerstak. Daarna gijzelde hij twee andere mensen in een woning aan het Medemblikpad. De man handelde onder de invloed van drugs.

Volgens de rechtbank is er sprake van een dubbele poging tot doodslag. De rechtbank rekent de man verder zwaar aan dat hij een van de gegijzelden met de dood bedreigde.

Tegen de man was 6 jaar en 2 jaar tbs met dwangverpleging geëist. De rechters kwamen uit op een lagere straf, omdat de man dan sneller behandeld kan worden voor zijn drugsverslaving. Een spoedige behandeling is nodig om de maatschappij te beschermen, aldus de rechtbank.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (2)

 • Beernd

    Do 21 maart Donderdag 21 maart

  Goed lezen..tbs

  reageer
 • Joop

    Vr 22 maart Vrijdag 22 maart

  Als je bent afgekickt en ter beschikking van de rechtbank moet blijven dan ben je toch alsnog afgekickt en vrij? Je zit immers niet meer in de kliniek en loopt weer rond op straat en dat is precies waar ik op doelde.

 • Poldermens

    Do 21 maart Donderdag 21 maart

  Bijna goed Joop. Laatste zin moet zijn; afkicken en daarna ter beschikking van de rechtbank blijven. Lukt het niet om af te kicken, waar ik me bij een 52 jarige wel iets kan voorstellen, dan wordt het nog weer een ander verhaal.

 • Joop

    Do 21 maart Donderdag 21 maart

  Tbs met voorwaarden
  Tbs met voorwaarden is een lichte vorm van tbs. De dader moet zich aan bepaalde voorwaarden houden. Die houden bijvoorbeeld in dat de dader:

  een bepaalde periode geen drugs of alcohol mag gebruiken;
  zich (klinisch) psychiatrisch laat behandelen;
  zich houdt aan de aanwijzingen van de reclassering.
  De reclassering heeft het toezicht hierop. Een tbs'er met voorwaarden wordt niet gedwongen verpleegd. Hij verblijft wel vaak in een verslavingskliniek of een forensisch psychiatrische kliniek (FPK).

  Oftewel afkicken in de kliniek en dan snel weer vrij

 • Sjaak

    Do 21 maart Donderdag 21 maart

  Mwoh zou weer op vrije voeten in dit land.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert