Column Elfie Tromp houdt Urkers nog bezig

URK • Vr 22 maart 2019 | 16:30 • Vrijdag 22 maart 2019 | 16:30

Vrijdag zijn er weer tientallen mensen naar het politiebureau op Urk gekomen om een melding te doen tegen de column van Elfie Tromp.

Vorige week ging haar column op Radio 1 over de ongeregeldheden op Urk. Daarin vertelde ze onder meer dat wat haar betreft de dijken doorgestoken mogen worden om Urk terug te geven aan de zee.

Haar uitspraken zorgden voor veel ophef op sociale media en Urkers riepen op om deze week aangifte te doen. Woensdag kwamen er al meer dan 100 mensen naar het bureau en vrijdag waren het er zo'n 40.

Volgens de politie zijn het overigens geen aangiften, maar meldingen. Mocht het OM besluiten tot vervolging, dan neemt de politie contact op met deze mensen, zodat zij eventueel alsnog aangifte kunnen doen.

Andere online acties
De column houdt de gemoederen ook online bezig. Zo is een petitie voor een rectificatie en haar ontslag al bijna 900 keer ondertekend.

Verder zijn er verschillende blogs geschreven die aan haar gericht zijn. Een blog van een Urker vrouw is binnen een dag meer dan 100 keer gedeeld via Facebook.

Blogger Bonsje Kraaij schrijft: ''Jammer lieve Elfie, dat ik zo mijn vertrouwen in jou moest verliezen. Ik hoop oprecht dat jij leert dat liefde meer zal verbinden dan deze hatelijke woorden.''

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel