'Emmeloord wordt steeds schoner'

EMMELOORD • Za 23 maart 2019 | 16:01 • Zaterdag 23 maart 2019 | 16:01

Tientallen vrijwilligers waren zaterdagochtend in en rond Emmeloord actief om afval op te ruimen. Dit in het kader van de landelijke actie Nederland Schoon.

Al zeven jaar zoekt Douwe Scheepsma vrijwilligers bij elkaar om gezamenlijk afval te prikken. Sinds een aantal jaar koppelt hij de actie Emmeloord Schoon aan de landelijke schoonmaakcampagne.

Scheepsma ziet de situatie elk jaar iets verbeteren. "Elk jaar wordt het hier en daar wel wat beter. En als het schoner is, dan gaan mensen ook minder snel rommel op straat gooien."

De gekste dingen komt hij tegen bij het afvalruimen: onbezorgde post, rijbewijzen, een mysterieus botje. Hij riep een wisselbokaal in het leven voor wie het origineelste stuk afval vindt. Toch hoopt Scheepsma vooral dat het opruimen op een gegeven moment niet meer nodig is. "Je hoopt toch dat het normaal wordt om je afval in de prullenbak te gooien."

In heel Nederland deden zo'n 200.000 mensen mee aan de opruimactie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel