Langdurig nablussen bij recyclebedrijf

ALMERE • Zo 31 maart 2019 | 21:00 • Zondag 31 maart 2019 | 21:00

De brandweer heeft lang moeten nablussen bij recyclingbedrijf De Vijfhoek/Cirwinn in Almere. De brand aan de Pontonweg begon zondagochtend rond 10.00 uur in een loods met afval, waaronder karton en papier. Aanvankelijk wilde de brandweer het gebouw gecontroleerd laten uitbranden, maar 's middags werd besloten toch actief te gaan blussen. Het nablussen duurde tot maandagmorgen.

Hoewel er geen gevaarlijke concentraties gevaarlijke stoffen werden gemeten, werd toch besloten om een NL Alert te laten uitgaan. Bewoners in de Muziekwijk, Kruidenwijk en Waterwijk werd daarin geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

NL Alert zorgt voor verwarring
In totaal zijn er drie NL Alerts verstuurd, die gericht alleen bij bewoners van de drie Almeerse wijken hadden moeten terechtkomen. Dat lijkt niet goed te zijn gelukt. Vanuit de wijken zijn meldingen van mensen die geen bericht hebben ontvangen, hoewel ze hun telefoon wel goed hadden ingesteld. Ook zijn de meldingen aangekomen buiten de regio, zoals in Haarlem en Baarn.


Hulp uit buurgemeenten
Het Almeerse brandweerkorps kreeg bij het bluswerk bij het recyclebedrijf hulp van de collega's uit Lelystad, Dronten, Huizen en Ens.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel