Eerste NK Modelboot op Bovenwater  

LELYSTAD • Zo 31 maart 2019 | 17:48 • Zondag 31 maart 2019 | 17:48

Zo'n veertig mensen uit het hele land deden zondag mee aan het eerste NK Modelboot op het Bovenwater in Lelystad. Zij gingen de strijd aan om het Nederlandse kampioenschap in de K- klasse.

De wedstrijd werd door Watersportvereniging Het Bovenwater georganiseerd. De zeilboten met een lengte van een kleine twee meter worden radiografisch bestuurd. De deelnemers aan het NK staan op de wal om hun bootje op afstand te bedienen.

Berend-Jan Edens uit Lelystad is één van de Flevolandse deelnemers. In de afgelopen 30 jaar deed hij mee aan allerlei nationale en internationale wedstrijden. In 2010 werd hij Nederlands kampioen. "Voor mij is het een thuiswedstrijd. Ik ben lid van Watersportvereniging Het Bovenwater en ik woon hierachter om de hoek. Ooit ben ik hier met zeilen begonnen als kleine jongen."

Jan van der Wal uit Sneek is zaterdag Nederlands kampioen geworden. Lelystedeling Edens werd 15e. Hij had in de tweede ronde technische problemen en zijn mast was gebroken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel