Na protest alsnog lagere grondprijs voor 44 bouwers Oosterwold

ALMERE • Do 4 april 2019 | 10:48 • Donderdag 4 april 2019 | 10:48

Tientallen mensen die bezig zijn met het bouwen van een huis in Oosterwold kunnen de grond alsnog kopen voor een lagere grondprijs. Een prijsverhoging leverde begin dit jaar felle protesten op. 124 initiatiefnemers stuurden een brief aan de gemeente Almere. Daarvan komen 44 nu in aanmerking voor de oude prijs.

De ruimere overgangsregeling komt er op verzoek van de gemeenteraad. Hoewel Oosterwold grotendeels in Almere ligt, kan de gemeente niet zelfstandig de grondprijs vaststellen. Dat gebeurt door het 'Bestuurlijk Overleg Oosterwold' waarin ook de gemeente Zeewolde, het Rijksvastgoedbedrijf, de provincie en het waterschap zitten.

Onredelijke situaties
Begin februari verhoogde het Bestuurlijk Overleg de prijs van 42 naar 74 euro per vierkante meter. Een stijging van bijna 80 procent. Alleen bouwers die al een intentieovereenkomst hadden getekend vielen onder de oude prijs. Het Bestuurlijk Overleg zegt nu zich bewust te zijn dat die eerdere grens tot onredelijke situaties leidt.

Buiten de boot
Alle initiatiefnemers die in aanmerking komen voor de oude grondprijs worden persoonlijk geïnformeerd. Ook de mensen die buiten de boot vallen krijgen dat te horen. Zij kunnen tot eind deze maand aangeven of ze alsnog door willen gaan met hun plannen.

In het vervolg worden de grondprijzen in Oosterwold jaarlijks per 1 januari opnieuw vastgesteld. Tot nu toe was daar nog geen vast moment voor.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel