A6 van Buiten-West tot Stedenwijk dit weekend afgesloten

ALMERE • Vr 5 april 2019 | 8:07 • Vrijdag 5 april 2019 | 8:07

Door werkzaamheden moet het verkeer op de A6 bij Almere komend weekend rekening houden met afsluitingen. De werkzaamheden beginnen vrijdagavond 20:00 uur en duren tot maandagochtend 05:00 uur.

De weg is in de richting van Amsterdam afgesloten tussen Almere Buiten-West (afrit 6) en Almere Stedenwijk (afrit 3). Ook de verbindingsboog vanaf de A27 naar de A6 richting Amsterdam is afgesloten. Richting Lelystad zijn maar twee rijstroken open.

Rijkswaterstaat is bezig de A6 te verbreden in een hoofdrijbaan en parallelrijbaan. Doel is om de verkeersstroom te scheiden in doorgaand en afslaand verkeer. De hoofdrijbaan gaat in een keer door van Amsterdam naar Lelystad en andersom. Via de parallelrijbanen zijn de afritten bij Almere bereikbaar.

Omleidingen
Rijkswaterstaat heeft verschillende omleidingsroutes ingesteld tijdens de wegafsluitingen. De extra reistijd is maximaal vijftien minuten.

Tekst gaat verder onder de foto

De belangrijkste omleidingsroutes zijn:

  • Het verkeer vanuit Lelystad richting Amsterdam wordt omgeleid via de A27 en de A1.
  • Het verkeer vanaf de A27 richting Almere Buiten-West en Almere Stad wordt omgeleid via de A6 richting Lelystad, om vervolgens via afrit 8 Almere Oostvaarders en de Buitenring te rijden.
  • Het verkeer vanuit Lelystad naar Almere Stad kan gebruik maken van de Buitenring en de Tussenring.
  • Het verkeer vanuit Almere Haven naar Amsterdam wordt omgeleid via de A6 richting Lelystad. Bij afrit Almere Buiten kunnen reizigers via de Tussenring en de Buitenring naar knooppunt Gooimeer. Daar kunnen ze de A6 weer op richting Amsterdam.

Nog vier afsluitingen
Na dit weekend zal de A6 tussen Lelystad en Amsterdam volgens Rijkswaterstaat nog vier keer afgesloten worden. Rond de zomer moet de hele verbreding van de snelweg klaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel