Organisatie bevrijdingsfeest krijgt laatste kans

ZEEWOLDE • Do 11 april 2019 | 11:50 • Donderdag 11 april 2019 | 11:50

De vereniging 5 mei comité Zeewolde krijgt dit jaar mogelijk voor de laatste keer subsidie van de gemeente. De vereniging heeft de afgelopen jaren steeds het bevrijdingsfeest georganiseerd, maar met tegenvallend succes. Als het dit jaar weer slecht gaat, wordt de subsidiekraan waarschijnlijk dichtgedraaid.

In 2017 kreeg het comité bijna 4500 euro aan subsidie, maar de voorbereidingen en het feest zelf verliepen 'teleurstellend', aldus het stadsbestuur. Vorig jaar werd de subsidie daarom al verlaagd naar 1000 euro. Ook toen liep het niet zoals de gemeente graag had gezien. De promotie voor het feest liet te wensen over, er waren weinig bezoekers en er waren nauwelijks andere partijen betrokken bij de organisatie. Verder werd de aanvraag te laat en onvolledig ingediend.

Dit jaar vroeg de organisatie 5000 euro aan om het feest op te zetten. De gemeente stelt vast dat het comité weer veel ambities en plannen toont, maar dat er nog weinig harde afspraken zijn gemaakt. In het besluit van de gemeente is te lezen dat 'het activiteitenprogramma vaag blijft, de promotie onderbelicht is en de deelname en inbreng van partners en sponsoren nog onzeker is.'

De gemeente wil maximaal 1500 euro subsidie geven. Gaat het comité daarmee akkoord, dan moet er binnen acht weken na het festival een verslag komen van hoe het geld gebruikt is. Is dat niet naar tevredenheid, dan is dit jaar het laatste jaar dat de vereniging subsidie heeft gekregen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel