Tegenslagen voor reddingsbrigade Noptunus

NOORDOOSTPOLDER • Do 11 april 2019 | 22:03 • Donderdag 11 april 2019 | 22:03

Reddingsbrigade Noptunus in Emmeloord moet een aantal tegenslagen verwerken. De vereniging krijgt geen subsidie voor een auto en de reddingsboot moet mogelijk op een andere plek gestald worden.

Noptunus had 17.500 euro gevraagd voor de aanschaf van een auto die sterk genoeg is om de nieuwe reddingsboot uit het water te trekken. Met normale personenauto's bleek dat niet te kunnen. Het college van Noordoostpolder schrijft: "Deze subsidies zijn bedoeld voor evenementen en activiteiten die het meer bewegen bevorderen en niet om het aanschaffen van een auto mogelijk te maken."

Voorzitter Mirjam Troost vindt het jammer dat de subsidie niet wordt toegekend. "Dit betekent dat we de boot dus eigenlijk niet kunnen inzetten." De reddingsboot wordt onder meer gebruikt bij evenementen en feesten. Nu moet Noptunus geregeld een auto lenen en dat is volgens de voorzitter niet ideaal.

Bovendien vreest Noptunus dat het binnenkort geen stalling meer heeft voor de reddingsboot, omdat de gemeentewerf mogelijk wordt gereorganiseerd. Troost hoopt dat er mensen zijn die de reddingsbrigade een ruimte kunnen aanbieden voor de stalling van de boot.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel