Zeusch nieuwe eigenaar Catalina hangar

LELYSTAD • Za 13 april 2019 | 12:51 • Zaterdag 13 april 2019 | 12:51

De Catalina Hangar op Lelystad Airport heeft een nieuwe eigenaar. Luchtvaartbedrijf Zeusch Aviation heeft het gebouw overgenomen van de Stichting Exploitatie Catalina. Die heeft de hangar niet meer nodig, nu het historische watervliegtuig is verkocht en in mei uit Lelystad vertrekt.

Zeusch gaat de hangar van 2.000 vierkante meter opknappen en gebruiken voor de stalling van haar eigen vloot. Naast de start- en landingsbaan blijft de bestaande hangar van 900 vierkante meter in gebruik.

Het bedrijf is al ruim acht jaar gevestigd op Lelystad Airport en opende in november nog officieel haar andere hangar. Zeusch is snel gegroeid en verwacht haar vloot de komende jaren verder uit te breiden.

Het bedrijf voert geen traditionele passagiersvluchten uit, maar is gespecialiseerd in vervoer van organen en medische evacuaties, en surveillancevluchten, waarbij vanuit de lucht bepaalde gebieden in de gaten worden gehouden. Ook vliegen de toestellen geregeld routes om landschappen topografisch en geografisch letterlijk in kaart te brengen, ook boven Flevoland.

De Catalina wordt nu voorbereid op haar laatste rondvluchten boven Nederland rond Bevrijdingsdag. Daarna vertrekt het toestel in etappes naar de Verenigde Staten naar haar nieuwe eigenaar The Collings Foundation in Hudson (Massachusetts). Die gaat het vliegtuig restaureren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel