Flevolandse scouts oefenen voor landelijke Dodenherdenking

LELYSTAD • Zo 14 april 2019 | 14:12 • Zondag 14 april 2019 | 14:12

Een groep van 70 scouts uit Flevoland mag dit jaar helpen bij de Nationale Dodenherdenking op De Dam in Amsterdam. Bij het provinciehuis in Lelystad oefenden ze zaterdag alvast met het hijsen van de vlag en het leggen van kransen.

Het oefenen is nuttig, zeggen de scouts. "Het lijkt heel makkelijk, maar alles moet tegelijk. Dus het is best wel pittig", vertelt Inge, één van de scouts die dit jaar mag helpen bij de Dodenherdenking. "Ik wil het perfect doen op 4 mei."

Eerder hebben de scouts al een voorbereidingsweekend gehad. Ze bezochten Kamp Amersfoort, waar ze verhalen hoorden van veteranen. "Best interessant", zegt Siebrand, één van de scouts die dit jaar helpt bij de Dodenherdenking. "Je hoort verhalen van allerlei kanten."

Elk jaar helpen er scouts en zeekadetten tussen de dertien en de achttien jaar bij de Nationale Herdenking en elk jaar komen ze uit een andere provincie. Over twaalf jaar is het weer de beurt aan scouts uit Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel