Sluit ramen en deuren; start bestrijding eikenprocessierups

ALMERE • Ma 15 april 2019 | 19:20 • Maandag 15 april 2019 | 19:20

De gemeente Almere begint dinsdag met de bestrijding van de eikenprocessierups in de stad. Eikenbomen worden besproeid met een biologisch bestrijdingsmiddel.

De eikenprocessierups wordt bestreden omdat de haren van het insect ernstige irritaties veroorzaken. De beestjes komen vooral voor in de maanden juni, juli en augustus. Door vroeg te beginnen met bestrijden, probeert de gemeente te zorgen dat de populatie beheersbaar blijft.

Dit jaar is besloten meer bomen in de stad preventief te behandelen. Dat gebeurt met een tractor die de bomen besproeit. Omwonenden wordt geadviseerd om ramen en deuren tijdens het spuiten dicht te houden. Als het middel op de huid of in de ogen komt, kan irritatie ontstaan. Dat geldt ook voor huisdieren.

Via social media volgen waar besproeid wordt
De aannemer laat via Facebook en Twitter weten in welke wijk hij aan het werk gaat. Op de site van de gemeente Almere is een kaart te vinden met bomen die preventief worden behandeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel