Uitslag verkiezingen ongewijzigd na hertellen stemmen 

FLEVOLAND • Di 16 april 2019 | 10:05 • Dinsdag 16 april 2019 | 10:05

De uitslag van de verkiezingen voor Provinciale Staten blijft ongewijzigd na het hertellen van de stemmen. Dat heeft burgemeester Ina Adema bekendgemaakt in het stadhuis van Lelystad, waar het hoofd stembureau is. DENK behoudt de enige zetel die de partij heeft gehaald. Die zetel gaat niet naar het CDA. Bij de hertelling waren wel wat kleine verschillen maar niet genoeg om invloed te hebben op de zetelverdeling.

De uitslag van de verkiezingen pakte onvoordelig uit voor het CDA. De partij kwam net niet in aanmerking voor een restzetel. Die ging naar nieuwkomer DENK. Vanwege het kleine verschil vroegen de christendemocraten om een hertelling. Die is donderdag uitgevoerd door 650 ambtenaren en vrijwilligers uit de hele provincie.

'Blij met zekerheid'
Het CDA komt nu definitief met drie zetels in Provinciale Staten. Dat betekent dat de nummer vier op de kieslijst, het huidige Statenlid Johan van Slooten uit Urk, buiten de boot valt. Van Slooten had op een andere uitslag gehoopt maar is blij dat er nu zekerheid is. Arief Khedoe komt voor DENK in de Staten. Daar is hij trots op en hij verwacht dat hij met één zetel toch het verschil kan maken.

De nieuwe Statenleden worden woensdag geïnstalleerd. Ze stemmen op 27 mei mee voor de Eerste Kamer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel