Raad heeft nog veel vragen over Noordzoom

LELYSTAD • Wo 17 april 2019 | 1:09 • Woensdag 17 april 2019 | 1:09

In de gemeenteraad van Lelystad leven nog veel kritische vragen over de bouw van woningen in het Tuindersbos in de Noordzoom. Dat bleek dinsdagavond tijdens een vergadering met verantwoordelijk wethouder Janneke Sparreboom. Het gesprek werd opnieuw met veel belangstelling gevolgd door omwonenden die tegen de nieuwbouw zijn.

De kritiek die omwonenden eerder hebben geuit, kwam ook terug tijdens de vergadering. Verschillende fracties wilden van de wethouder weten hoe de natuur behouden kan blijven en hoe er gezorgd kan worden voor draagvlak bij de omwonenden.

Lege velden
Wat wethouder Sparreboom betreft worden er zo min mogelijk bomen gekapt en worden er alleen woningen gebouwd op de lege grasvelden. De vraag van GroenLinks of deze velden ook geen onderdeel van de natuur zijn, leverde een luid applaus op van publiek. De omwonenden zien het niet als lege velden, maar als belangrijke velden vanwege de biodiversiteit. Daarnaast vrezen zij veel bomenkap vanwege de aanleg van riolering, elektriciteit en toegangswegen voor de nieuwe huizen.

Het laatste woord is nog niet gezegd over de nieuwbouw. De vergadering van dinsdag was een 'beeldvormende sessie'. Of de raad uiteindelijk instemt met het plan voor nieuwbouw moet nog blijken.

Stichting
Intussen zitten de omwonenden niet stil en heeft een aantal van hen deze maand een stichting opgericht om juridisch sterker te staan, mocht het tot een rechtszaak komen. Ook zijn kinderen druk bezig met het inzamelen van handtekeningen om uiteindelijk aan de wethouder aan te bieden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel