Geen info Flevolandse gegevens bij datalek SAVE

FLEVOLAND • Wo 17 april 2019 | 11:56 • Woensdag 17 april 2019 | 11:56

Bij het recente datalek bij Samen Veilig Midden-Nederland (SAVE) zijn geen Flevolandse gegevens zichtbaar geweest. Dat zegt de gemeente Almere na contact met de regiomanager van Samen Veilig.

Vorige week werd bekend dat door een ICT-blunder bij de opvolger van Bureau Jeugdzorg en de Jeugdreclassering gevoelige gegevens van duizenden kinderen door derden konden worden ingezien. SAVE zei toen nog niet te kunnen uitsluiten dat daar ook gegevens van Flevolandse cliënten bij waren.

Het lek werd ontdekt door twee klokkenluiders. Die registreerden de oude domeinnaam van Bureau Jeugdzorg in Utrecht. Daarna kregen ze allerlei e-mails met gevoelige informatie en konden ze ook gegevens van cliënten inzien. Ze gingen met hun bevindingen naar RTL Nieuws, die het bericht over het lek naar buiten bracht.

Samen Veilig benadrukt overigens in een nieuw persbericht dat er nooit gegevens op straat hebben gelegen. De gelekte informatie is alleen in handen geweest van de klokkenluiders.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel