BeekmanKlinieken spant kort geding aan tegen St Jansdal

LELYSTAD • Vr 19 april 2019 | 16:39 • Vrijdag 19 april 2019 | 16:39

De BeekmanKlinieken, gespecialiseerd in het uitvoeren van plastische chirurgie, spant een kort geding aan tegen het ziekenhuis St Jansdal. Inzet zijn medische dossiers van patiënten. De kliniek huurt al jaren ruimte in het Lelystadse ziekenhuisgebouw en maakte voorafgaand aan het faillissement van het MC Zuiderzee gebruik van hetzelfde computersysteem. Digitale patiëntendossiers van Beekman werden hierin opgeslagen.

Patiënten hadden echter geen behandelrelatie met het MC Zuiderzee maar alleen met Beekman. BeekmanKlinieken geeft aan dat dossiers door de curator zijn overgedragen aan het St Jansdal. Iets dat niet mag volgens de advocaat van de chirurgie-kliniek, aangezien alleen Beekman de behandelaar was en dus eigenaar is van de dossiers.

Via de rechter wil BeekmanKlinieken nu afdwingen dat de curatoren en het St Jansdal de dossiers overdragen aan Beekman en kopieën vernietigen. Ook wordt geëist dat het St Jansdal patiënten van Beekman niet benaderd om zich rechtstreeks bij het ziekenhuis te laten behandelen. Iets dat volgens BeekmanKlinieken wel zou zijn gebeurd.

Het St Jansdal wil niet inhoudelijk op de zaak reageren, omdat de rechter er zich binnenkort over buigt. De BeekmanKlinieken was overigens tot eind vorig jaar voor 49 procent eigendom van de MC Groep van Loek Winter. Die aandelen zijn terruggekocht en de kliniek is zelfstandig verdergegaan. Het nieuws over het kort geding werd vrijdag als eerste gemeld door het NRC.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel