St Jansdal: operaties in Lelystad geven lucht in Harderwijk

LELYSTAD • Vr 19 april 2019 | 18:18 • Vrijdag 19 april 2019 | 18:18

Ziekenhuis St Jansdal verwacht in Harderwijk positieve effecten te ondervinden van het besluit om in Lelystad meer operaties uit te gaan voeren. Vrijdag maakte het St Jansdal bekend dat in Lelystad ook ingrepen gaan plaatsvinden waarvoor mensen enkele dagen in een ziekenhuisbed moeten verblijven.

Doordat die operaties op dit moment alleen in Harderwijk plaatsvinden is het daar op bepaalde momenten erg druk, zegt Pieter Immerzeel van het St Jansdal. Op tijdstippen dat alle bedden in gebruik zijn kan dat betekenen dat ambulances moeten uitwijken naar andere ziekenhuizen. Die 'instroombeperkingen' zijn er vaker dan voorheen, zegt Immerzeel.

SEH minder vaak dicht
Door een deel van de geplande zorg in Lelystad uit te voeren zal de spoedeisende hulp in Harderwijk minder vaak dicht hoeven. Tegelijkertijd biedt het ook voordelen voor mensen waarbij een operatie ingepland wordt. Doordat er meer ruimte in Harderwijk ontstaat hoeven zij minder lang te wachten voordat ze geholpen worden.

Maandag t/m vrijdag
Het St Jansdal geeft aan dat op dit moment in Lelystad al meer dan tweehonderd verschillende operaties gedaan kunnen worden. Door het beddenhuis komen daar tientallen ingrepen bij. Het gaat om operaties waarbij maximaal een dag of 3 tot 4 in het ziekenhuis verbleven kan worden. Dit kan overigens alleen doordeweeks, niet in het weekend. De verwachting is dat over enkele maanden begonnen wordt met de extra operaties.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel