25 evenementen in plaats van eendaags GROW Festival

ALMERE • Ma 22 april 2019 | 9:40 • Maandag 22 april 2019 | 9:40

De Urban Greeners, een groep jonge ondernemers die in aanloop naar de Floriade in 2022 verschillende evenementen organiseert, wil deze zomer een scala aan bijeenkomsten gaan houden. Die collectie van 25 vooral kleinschalige evenementen komt in plaats van het eendaagse GROW Festival. Het GROW Festival was een muziekfestival dat van 2016 tot 2018 werd gehouden.

Door niet in te zetten op één evenement hopen de Urban Greeners een groter en diverser publiek te trekken. Het is de bedoeling dat in 2021 tienduizend bezoekers afkomen op de evenementen van de jongeren. Het betrekken van deze groep bij de Floriade is één van de elementen die Almere heeft toegezegd tijdens de selectieprocedure van de Floriade.

Onder de naam New Grounds Festival wordt op 8 juni wel een ander muziekfestival georganiseerd op het Floriadeterrein. De Urban Greeners zijn zijdelings betrokken bij de inhoudelijke en productionele kant daarvan. De precieze invulling van de 25 nieuwe evenementen wordt in mei bekendgemaakt.

Een verslag van het GROW Festival in 2017:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (7)

 • DVHL

    Di 23 april Dinsdag 23 april

  Ik wil nergens naartoe wat maar iets met die Floriade te maken heeft. De gemeente probeert ons met dergelijke activiteiten warm te maken voor een peperduur prestigieus project dat een enorm financieel debacle gaat worden, waardoor wij als burgers enorme belastingverhogingen tegemoet kunnen zien.

  reageer
 • guido

    Ma 22 april Maandag 22 april

  aantal bezoekers is altijd arbitrair geweest. als je naar diverse opnames kijkt gedurende Grow, wat zou moeten uitgroeien naar meet 10.000 bezoekers per jaar, en waar experts vanaf dag 1 gezegd hebben dat dat onmogelijk is op de manier hoe dit door de Urban greeners werd gedaan. Kun je verwachten van een groep goedwillende jongeren die met geld van de gemeente volwassen wereld mogen spelen. Hoeveel geld is daar mee verbrand ? Een Kas nu een evenement en hoeveel jeugd hebben ze weten et bereiken die voor een carrière in de tuinbouw hebben gekozen? het zullen er niet heel veel zijn als ze de 1 al zouden halen. De NTR was gecharmeerd van bid Almere omdat ze een idee had hoe jeugd te betrekken bij hun industrie. Tot nu toe is het 1 grote speeltuin voor een handjevol jongeren die daar ook nog voor betaald kregen.

  reageer
 • Cynthia Lepel

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Wat een slimmerds, maar ze zijn er gloeiend bij!
  Als je een vergunning aanvraagt (zoals is gedaan) en je geeft aan de iets wordt georganiseerd door de floriade greeners (zoals is gedaan) dan kun je niet opeens zeggen dat een andere partij (BV) de vergunning van je "krijgt". Zo werkt het niet. Dus de bewoners kunnen dit heel makkelijke tegenhouden.

  reageer
 • Jansen de Vries

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Wauw, dus er wordt een "ander" muziekfestival georganiseerd? en combi van de reunie (feestje in anno) en vunzige deuntjes (in KAF)? En hoezo is dat "New" dan? veel platter kan het niet. Heeft de Floriade dit echt nodig? Triest en zo knullig. Is dan het gebied gewoon te huur ofzo?

  reageer
 • Hans Kloters

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Dus je kunt nu als commerciële r&b organisator gewoon het terrein huren? Wat kost dat?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pim Reinders

    Ma 22 april Maandag 22 april

  In Filmwijk waren we blij dat de moderne muziek uitingen ( veel bassen en herrie) niet meer konden op de locatie weerwaterstrand. Waren weliswaar 2-3 evenementen per jaar, maar om nu de bewoners van Filmwijk te verrassen met 25 evenementen per jaar daar moeten we dus protest op aantekenen. Helaas voor aankomend evenement zijn we te laat, maar voor alle aankomende evenementen kunnen we nu de handen in een slaan!

  reageer
 • Haha

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Staat toch nergens dat die 25 evenementen (kleinschalig, staat er ook nog bij hé) in Filmwijk plaats vinden? Dus niet te snel roepen, dingen eens een kans geven en vooral dat nimby calimero gedoe eens loslaten. Dan wordt het nog eens wat met deze provincie.

 • Yvon

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Beste Pim, niet iedereen in de filmwijk over één kam scheren. Ik woon ook in de filmwijk en hoor de muziek ook. Alleen ik vind het geen herrie, maar heerlijk om in de verte naar te luisteren. Niet zo zuur doen, er zijn ergere dingen om je druk over te maken. De filmwijk is ook niet voor niets onderdeel van Almere stad. Er zijn nog zat plaatsen waar het altijd stil is.

 • De Sjaak

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Nog meer herrie en zuip overlast in aanloop naar de flopriade nee daar zitten de inwoners op te wachten.

  reageer
 • Sjaak [Official]

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Jaman, de inwoners van Ally (40% is jonger dan 30 jaar) zitten hier zwaar op te wachten. Laat onze prachtige stad een paar keer per jaar met elkaar verbonden zijn! 💪🏽

 • Flevo

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Misschien kunt u er ook naar toe gaan en daarna uw oordeel vellen. Op zure reacties vooraf zit niemand te wachten.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert