'Tulpenroute dit jaar een enorm succes'

FLEVOLAND • Ma 22 april 2019 | 15:27 • Maandag 22 april 2019 | 15:27

De zonnige paasdagen maken de vijfde editie van de Tulpenroute Flevoland een enorm succes. Volgens mede-organisator Mariska van Diepenbeek is het nog nooit zo druk geweest. Duizenden mensen zijn afgekomen op de auto-, fiets- en wandelroutes langs de tulpenvelden en de bedrijven.

Opvallend is het grote aantal buitenlandse toeristen, maar ook de belangstelling uit eigen provincie en land is enorm, zegt Van Diepenbeek. De extra activiteiten bij de bedrijven, die de bezoekers laten kennismaken met de veelzijdigheid van Flevoland, zijn volgens haar ook een grote publiekstrekker.

De Tulpenroute is nog niet afgelopen. De tulpenvelden zijn nog tot en met 5 mei in al hun glorie te bewonderen.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (22)

 • Flevolander

    Di 23 april Dinsdag 23 april

  Wat een stelletje zuurpruimen hier. Ik ben blij dat de Noordoostpolder en Flevoland mooie tulpenvelden hebben en we hebben nog veel meer moois daar mogen we trots op zijn en bovenal het mag gezien worden. NO-Polder en Flevoland ontwikkelen zich als een volwaardige provincie en daar moeten we trots op zijn.

  reageer
 • Ans

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Belachelijk evenement, al die extra auto km’s om naar dit kijken! Laat Groen Links in actie komen. Tradities prima, maar dit gedoe voor een paar tulpen? Hier hebben we toch de Keukenhof voor!!

  reageer
 • A

    Di 23 april Dinsdag 23 april

  Lieve Ans denk toch eens na hoeveel mensen er nog veel meer kilometers moeten rijden om daar te komen dit is ook promotie voor het mooie buiten gebied.

 • Weetje

    Di 23 april Dinsdag 23 april

  Ach, de milieu Miep is er ook weer. Groen links moet in actie komen, want al die auto's. Wat een gezeur. Altijd maar afgeven op de auto. Die geitenwollen sokken worden ook machinaal gemaakt, kost ook energie, om nog niet te spreken van de lucht die ze veroorzaken. De tulpen route is gewoon prachtig. Maar ja muggenzifters zijn er altijd. Doe daar wat tegen Groen Links.

 • Ed

    Di 23 april Dinsdag 23 april

  Daar waren ze allemaal rondjes aan het rijden, op zoek naar een parkeerplaats.

 • Henk vd V

    Di 23 april Dinsdag 23 april

  Ja, en naar de Keukenhof met de auto gaan was dit paasweekend zeker prima te doen... Niet gehoord of gelezen dat werd afgeraden om naar de Keukenhof te gaan?

 • Nopper

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Waarom staat er een foto van de luchtballon boven de tulpen? Die is namelijk gemaakt in Noordoostpolder (organisatie Tulpenfestival).


  En waarom heeft de FlevoPOLDER (die pas net enkele jaren een route heeft langs tulpenvelden) zich eigenlijk de naam "Tulpenroute FlevoLAND)" toegeëigend?
  Noordoostpolder organiseert met het Tulpenfestival al veel langer tulpenroutes voor auto's, fietsers en wandelaars.

  Beetje raar dat Dronten/Zeewolde zich dan de naam Tulpenroute Flevoland toe eigenen.
  Snel omdopen naar Tulpenroute Flevopolder, dat zou wel zo netjes zijn.

  Daarnaast voorkomt het een hoop verwarring, heb de afgelopen maand al heel vaak gezien bij omroep Flevoland of in de krant dat mensen beiden door elkaar halen.

  reageer
 • Petra

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Jammer dat omroep Flevoland foto's plaatst van mensen tussen de tulpen. Zo denkt men nog, oh in Flevoland mag het wel.... Een lijn trekken hierin lijkt me beter

  reageer
 • Henk vd V

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Nou, de bollenboer zal ook niet graag zien dat ze op de tractorpaden lopen. Want waar de boer namelijk het meest bevreesd voor is dat door van perceel naar perceel te lopen ziekten en plagen kunnen worden overgebracht.

 • Dronternaar

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Mag hier ook niet, maar mensen doen toch waar ze zin in hebben, en zolang ze in de tractor paden blijven is er niks aan de hand.

 • Meneer de koekepeer

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Goeie die tulpenroute, een pijler van toerisme. Ook weer in Zeewolde met prachtig weer en vele kleuren en activiteiten. Wel verzoek ik vriendelijk degenen die de tulpen willen vereeuwigen deze niet te pletten. Mijn advies: Benader een tulp niet dichter 10 meter afstand, dan wordt het ook voor de tulpenboeren (toch nog) een geslaagde tulpenroute. En voor automobilisten: De rem werkt ook wel zonder deze impulsief in zijn staart te trappen (gevaarlijk voor achterliggers). Ik weet wel dat wat ik hierboven zeg voor sommigen in het verkeerde keelgat schiet, maar als je je hieraan houdt dan wordt het voor iedereen een feest.

  reageer
 • Arie

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Nee hoor, echt niet in het verkeerde keelgat. U heeft gelijk. Zelden zie je langs de flevolandse autowegen zo’n gekte als met de tulpenroute. Stoppen op of langs autowegen bijvoorbeeld. Alles voor een foto. Over de rest nog niet gesproken. Ik snap niet dat daar niet tegen opgetreden wordt.

 • laat alle reacties zien
 • Natasja

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Wat ik niet snap zijn al die mensen die foto's maken tussen de tulpen. Er staat duidelijk onder aan de routes aangegeven dat men niet de tulpenvelden mag betreden. Het staat er zelfs in meerdere talen. Verder blijft het natuurlijk gewoon een mooi gezicht.

  reageer
 • MarkS90

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Een groot deel van de wereld verrekt van de honger en "wij" gaan naar bollen staan kijken. Zte daar aardappels neer en verse groenten: dat is zinniger dan oneetbare bollen.

  reageer
 • jan

    Di 23 april Dinsdag 23 april

  Als u de route had gereden en had opgelet, was het mogelijk te aanschouwen hoeveel piepers er nu weer in de grond worden gebracht om te groeien.

 • Danny

    Di 23 april Dinsdag 23 april

  Verdiep je eens in de geschiedenis van die bollen, zonder die bollenteelt in het verleden hadden we niet zo'n welvarend landje geweest als we nu zijn.

 • Joke

    Di 23 april Dinsdag 23 april

  Dat een groot deel van de wereld verrekt van de honger betekent toch niet dat wij hier ipv tulpen groenten moeten gaan verbouwen. Die honger ligt heel ergens anders aan, corruptie en macht.

 • JanB

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Als u een absolute hogere prijs kunt garanderen voor de teelt van aardappels ed. in plaats van bloembollen zullen er boeren zijn die uw idee misschien overwegen. Aan de andere kant, de gewone boeren worden steeds vaker met de nek aangekeken door de burgers, van velen mogen zij het liefst vandaag nog verdwijnen, dit is hoe dan ook nog een stukje positieve uitstraling.

 • Tim

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Wat een mafkezen midden op de 80 weg staan LOPEN beter gezegd, om foto's te maken! Levens gevaarlijk. En dan heb je ook nog van die gekken die spontaan vol op de rem gaan staan. De politie mag hier extra hard tegen optreden!

  reageer
 • Trix

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Sfeertje... Vooral de boeren die zelf een terrein ingericht hadden, dat was relaxed en genieten...
  Bedankt mensen, tot volgend jaar!

  reageer
 • Rietje

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Nop is prachtig

  reageer
 • Emma

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Onbegrijpelijk dat er nog steeds foto’s worden geplaatst met mensen die in de tulpen lopen. Je zou denken dat een omroep toch wel heeft meegekregen dat er een campagne loopt om dit te voorkomen.

  reageer
 • Nancy

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Loop en fietsroutes zijn een nadeel voor mensen die slecht ter been zijn. Voor mij is juist zon autoroute juist perfect. Ik zie niet in waarom fiets/wandel en looproutes niet naast elkaar kunnen bestaan.

  reageer
 • Faerie

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Ik stel dan eerder een alternatief voor. Dat het wel mogelijk is met langzamere elektrische voertuigen (is het al natuurlijk), scootmobiel etc. Wellicht dat fietstaxi's iets kunnen doen hierin, of (elektrische) tuktuks oid of verhuur van iets. Groenstudenten die wat bijverdienen door rond te rijden met begrensde golfkarretjes ofzo om groepjes mensen een uurtje rond te leiden. Overal zijn oplossingen voor, maar auto's willekeurig routes laten rijden is gevaarlijk en nogal slecht voor het milieu. Ongelukken en smogzooi wil je toch liever niet op zo'n vrolijke bloemenroute. En tot nu toe kon dat nog redelijk, maar als het werkelijk drukker wordt, dan zal men toch echt de auto's anders moeten gaan behandelen.

 • Eric

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Bedankt Joop Ik heb ook een groot tulpenveld in Almere-Hout Jazeker was het voor vele mensen genieten van de tulpen en alle mooie kiekjes nemen in het veld Zeker voor herhaling vatbaar !

  reageer
 • Erik B

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Geslaagd Flevoland. Ook mensen uit België, Duitsland Frankrijk en Brexitanie gespot. Tourisme gedeputeerde Michiel proficiat

  reageer
 • Magrita

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Vandaag de lange route gefietst. Prachtig en ook nog wat geleerd bij een van de boeren waar even voor dat wij daar waren een kalfje was geboren.
  Geweldig, tot volgend haar 👍👍

  reageer
 • Joop

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Bedankt ! Boeren voor de PRACHTIGE Tulpenvelden Heel wat beter dan al die woningen en al dat hete asfalt Heerlijk genieten was het met de paasdagen en we hebben prachtige foto's kunnen maken nogmaals bedankt Toppers

  reageer
 • TheJa

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Heb vandaag de route Lelystad gefietst. Ik vond hem helaas wat tegenvallen. Eerste veld, op grote afstand van de weg, pas ver voorbij het vliegveld/ oefenterrein politie. Daarna lang stuk cross country bospad met los-lopend vee in deel vh larserbos. Verder niet echt veel velden te zien, een enkele al gekopt.

  reageer
 • Meneer de koekepeer

    Ma 22 april Maandag 22 april

  De tulpenroute Zeewolde moet je proberen, want deze route heeft tulpen in de kleuren rood, geel oranje, paars-wit, roze en wit. Ook kom je langs de Bloesemlaan met zijn vele fruitteeltbedrijven, fruithal Smiths aan de sterappellaan met leuke activiteiten en leidt je via een bosrijk landbouwgebied uiteindelijk naar de knardijk.

 • Miranda

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Nou dit was ons dus ook opgevallen. Deze route is nagenoeg leeg. Met de auto de route van Emmeloord heen maar ook niet veel beter. Dus ik vraag me toch echt af waar ik dan moet zijn.

 • KJ.

    Ma 22 april Maandag 22 april

  dan was je de verkeerde kant opgegaan.Heel veel velden hebben we gezien, de een nog mooier dan de andere. Ook veel buitenlanders met camera's.....echt genoten!

 • Piet

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Echt ongelofelijk hoe negatief Flevolanders kunnen zijn. Niet te begrijpen!
  Er zijn zoveel mensen die van deze natuurpracht genieten... en ja, dat geeft soms een beetje overlast. Maar moet dat dan weer benadrukt worden?!
  Hoe mooi is het om deze natuur te zien en heerlijk dat er zoveel mensen van genieten!

  reageer
 • Meneer de koekepeer

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Nou nou nou nou zeg. Nu bent u zelf ook heel negatief."Echt ongelofelijk hoe negatief Flevolanders kunnen zijn'' citeer ik. Zijn alle Flevolanders soms negatief? Ja, OKÉ, sommige bullebakken maken het wel heel erg bont op dit forum. Maar los daarvan kan het toch niet zo zijn dat mensen bloembollen vertrappen? Daar mag best iets van gezegd worden. En ik zie duizenden Flevolanders terecht genieten van de tulpen, maar zijn die soms negatief?!

 • Dorien

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Begrijp er niets van, na 3 van die velden gezien te hebben is toch alles hetzelfde, toeristisch gedoe, plant een paar mooie bollen in je tuin en je bent niemand tot last

  reageer
 • Job

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Waar woont U, kom ik kijken.

 • Poldermens

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Rustig maar Dorien. Je hóeft er niet naar toe hoor. Jij mag lekker thuis blijven, geen probleem. En laat de anderen dan maar doen wat zíj leuk vinden om te doen...

 • Faerie

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Ik lees in de reacties dat er ruimte is voor verbetering. Ik snap dat het populairder wordt hier, want de Keukenhof groeit uit zijn voegen. Van de week werden mensen opgeroepen via de media om niet meer te komen, de parkeerplaatsen (en ze hebben er nogal wat!) waren vol, auto's stonden stil rondom de keukenhof en de files hoopten zich op. Het is niet zo gek dat er dus naar een andere plek wordt uitgeweken door toeristen. En Flevoland kan dat gat goed vullen, maar wel met juiste begeleiding. Want de velden/bloemen mogen niet kapot en er moeten geen verkeersonveilige situaties gaan ontstaan. Ik denk dat het wel fijn zou zijn om te beginnen met de autoroutes af te schaffen en daarvoor in de plaats grote betaalde parkeervelden te creëren vanwaar mensen looproutes kunnen volgen.

  reageer
 • Karel

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Ik zou zeggen huur een paar bunder en voer het plan uit

 • Pieter

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Hoop dat het snel voorbij is levensgevaarlijk mensen die opeens stil gaan staan midden op de weg

  reageer
 • Dorien

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Let maar op, is zo afgelopen, ze worden al volop gekopt, veel te warm weer, bloei is zo voorbij

 • Bewoner

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Allemaal heel leuk, alleen hebben ze fatsoen in hun kop
  Rij je erachter( wel voldoende afstand) hup plots op de rem en gelijk de deur open gooien( niet even kijken of er wat aan komt)
  En dan ook nog heel onbeschoft het veld in lopen terwijl deze is afgezet met lint.
  Normen en waarden kent men niet meer

  reageer
 • Cindy-Lou

    Di 23 april Dinsdag 23 april

  Reden gisteren van Almere naar het Kuinderbos en zag al die mooie velden. Geen problemen gehad van plots stoppende auto’s.

 • Bewoner

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Beste John
  Dit heeft niks met zeuren te maken
  Ze moeten gewoon opletten en niet ikke ikke en rest kan......
  Hou zou jij het vinden als ze tegen je auto aankomen of nog erger je krijgt er 1 onder de auto met alle gevolgen van dien

 • van santen

    Ma 22 april Maandag 22 april

  typisch Nederland alles moet kunnen en ik, ik, ik.

 • John

    Ma 22 april Maandag 22 april

  En maar weer zeuren!!!! Mooie toeristische trekpleister, je weet dat je extra alert moet zijn en toch maar weer zeuren!!! Je pist vast azijn....

 • Bewoner

    Ma 22 april Maandag 22 april

  Moet nog geen tussen
  Ik bedoel geen fatsoen

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert