Mercatus en OFW verhogen de huren

FLEVOLAND • Di 23 april 2019 | 11:19 • Dinsdag 23 april 2019 | 11:19

De Flevolandse woningcorporaties Oost Flevoland Woondiensten (OFW) en Mercatus verhogen per 1 juli de huurprijzen. Voor de meeste huurders wordt de verhoging minder dan één procent.

OFW in Dronten verhoogt de huren voor de grootste groep huurders met 0,9 procent. De meeste andere OFW-huurders gaan 2,0 procent meer betalen. Mensen die meer verdienen dan 42.436 euro per jaar krijgen de grootste verhoging. OFW verhoogt hun huur met 5,6 procent. "Als woningcorporatie zijn we er vooral voor de lagere inkomens. Huurders met een hoger inkomen wonen eigenlijk 'scheef' en kunnen daarom meer bijdragen", zegt manager Nathalie Crone.

Woningcorporatie Mercatus in Noordoostpolder voert voor vier op de tien huurders een huurverhoging door van 0,8 procent. Een kwart van de huurders krijgt een iets hogere huurverhoging van 2 procent.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (6)

 • Beans

    Wo 24 april Woensdag 24 april

  Laat ze dan de inschrijfkosten beëindigen en maak de wachtlijsten wat korter.

  reageer
 • Jeroen

    Di 23 april Dinsdag 23 april

  En voor mij met een inkomen van nog geen 24.000 was bij Mercatus na 4 jaar nog geen plaats. Daar moest je het dan maar (werd door ze aangeraden) in de vrije sector iets zoeken. Daar hanteerde men weer inkomenseisen van 2800 bruto voor 55m2... Waarom zou iedereen toch zo'n hekel aan bepaalde groepen krijgen of anders op tegenstemmen stemmen? Je hele leven belasting betalen en mensen die nooit iets bij hebben gedragen krijgen alles...

  reageer
 • Arjan

    Di 23 april Dinsdag 23 april

  Ik hoop dat de huursubsidie ook stijgt

  reageer
 • Dirk

    Di 23 april Dinsdag 23 april

  vergeet dat maar rustig, die gaat omlaag

 • Petrusje.

    Di 23 april Dinsdag 23 april

  Behalve in Zeewolde daar wordt zoals gewoonlijk het volle pond genomen met medewerking en samenwerking van de huurders belangen elite

  reageer
 • K

    Di 23 april Dinsdag 23 april

  Wat doet iemand met een inkomen van 42.000 per jaar nog in een sociale huurwoning?
  Iedereen loopt altijd maar te janken dat het woningtekort de schuld van ‘buitenlanders’ is maar ondertussen woont half Nederland (scheef) in een sociale huurwoning omdat ze weigeren eens aan andere mensen te denken.

  reageer
 • Thomas

    Di 23 april Dinsdag 23 april

  Ik zit daar nog net € 2000 per jaar boven. Weet u hoeveel hypotheek ik kon krijgen als ik eerlijk alles invulde? € 32.000. Daarvoor kun je net een garage kopen waar je niet in kan wonen.

  Dus voor mij was de keuze tussen blijven zitten waar ik zat, of de enorm domme beslissing maken van voor € 1000-1500 per maand vrije sector gaan huren, waarbij mijn geld in rook op zou gaan en ik nooit zou kunnen sparen.

  Nu heb ik met een spelletje 'bedrieg de bedriegers' uiteindelijk wel een hypotheek gekregen en sindsdien woon ik met groot plezier in een klein appartementje waarvoor ik 11 anderen live kapot moest bieden op de kijkdag en ondertussen zit mijn hypotheeksom onder de 70% van de waarde van het huis, maar niet iedereen is even handig met cijfers als ik.

 • Moi

    Di 23 april Dinsdag 23 april

  Terechte opmerking. Ik heb een koopappartement met een netto maandlast van 400 euro. En dat voor dd totale looptijd van de hypotheek. Nóóit een verhoging dus. Probeer daar maar eens voor te huren. Bovendien zo’n 125.000 euro rijker bij verkoop.

 • laat alle reacties zien
 • Almeerder

    Di 23 april Dinsdag 23 april

  Ook Goedestede Almere verhoogd de huren. Met meer dan 1%!!!

  reageer
 • Dirk

    Di 23 april Dinsdag 23 april

  ja 1.7 pct het geld graaien bij GoedeStede gaat door en je ziet r niks van terug ook niet kwa onderhoud , het enige wat je krijgt is een grote bek van ze .

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert