'Ga op tijd naar de tulpenvelden en wacht niet tot het einde'

FLEVOLAND • Di 23 april 2019 | 13:28 • Dinsdag 23 april 2019 | 13:28

De organisaties van beide tulpenroutes in Flevoland adviseren niet tot het laatste moment te wachten om naar de tulpenvelden te gaan. Officieel zijn beide routes tot en met 5 mei te bezichtigen, maar vanwege het warme weer zijn verschillende tulpensoorten al uitgebloeid.

Een aantal velden is al gekopt. De bloemen worden er dan afgehaald. Dit doen de boeren omdat de tulp in het veld niet gekweekt wordt voor de bloem, maar voor de bol.

Om teleurstelling te voorkomen adviseert voorzitter Herman Vermeer van Tulpenroute Flevoland om in april nog de tulpen te bewonderen. In mei kan hij niet garanderen dat overal nog tulpen te zien zijn. Ook Ellen Boonen van Tulpenfestival Noordoostpolder geeft aan niet tot het einde te wachten.

Paasweekend
Afgelopen weekend is het extra druk rondom de tulpenvelden geweest. Het mooie weer en de extra vrije dagen met Pasen zorgden voor veel toeristen. Volgens Ellen Boonen van Tulpenfestival Noordoostpolder waren bij het belevingsveld in Creil zo'n 450 mensen per uur. Op de route was het volgens haar nog drukker, omdat maar één op de drie auto's stopt.

Herman Vermeer van Tulpenroute Flevoland kan geen bezoekersaantallen geven, maar hij merkt wel dat de website drukker bezocht wordt. In vergelijking met vorig jaar is dat aantal nu al verdubbeld. Bij de routes rond Lelystad, Dronten en Zeewolde zag Vermeer vooral veel fietsers en wandelaars. Doordat er veel verschillende routes zijn, zijn er volgens hem geen 'overspannen situaties' ontstaan.

De velden in
Tulpenboeren in Noordoostpolder hebben dit jaar vaker hun veld afgezet met linten of kuubskisten. Op deze manier proberen ze de toeristen uit hun tulpenvelden te weren. Bij één boer langs de route in Oostelijk Flevoland heeft de organisatie afgelopen weekend ingegrepen. Er liepen teveel mensen door het veld. Daarom werd het gebied afgezet met linten.

Volgens de politie zorgden de vele automobilisten op de routes afgelopen weekend soms voor gevaarlijke situaties. Bestuurders trapten soms ineens op de rem om vervolgens de berm in te duiken. Ook reden automobilisten over fietspaden om bij velden te komen. De politie zegt dat het de eigen verantwoordelijkheid van bestuurders is om veilig te rijden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (6)

 • Sylvia

    Zo 28 april Zondag 28 april

  Vandaag op koningsdag de route gereden. Helaas waren er nog maar weinig velden met tulpen. De route is wel mooi. 🌷🌷

  reageer
 • Peter

    Di 23 april Dinsdag 23 april

  De natuur wacht nou eenmaal niet... 🤷‍♀️

  reageer
 • Arjan

    Di 23 april Dinsdag 23 april

  Wij gaan pas op 5 mei ik verheug me er nu al op

  reageer
 • Lucas

    Di 23 april Dinsdag 23 april

  Wordt een snelle ronde :-)

 • Malle Pietje

    Di 23 april Dinsdag 23 april

  Lekker van het ene naar het andere bolleveldje huppelen en zo allerlij ziektes overbrengen

  reageer
 • Willem

    Di 23 april Dinsdag 23 april

  "De politie zegt dat het de eigen verantwoordelijkheid van bestuurders is om veilig te rijden. "

  Toch zou ik hier en daar een stukje handhaving best kunnen waarderen. De gemiddelde bezoeker lijkt geen enkel respect te hebben voor de verkeersveiligheid, de eigen veiligheid of het eigendom van die bollenkwekers. Als de politie niet keihard bekeurd voor al die dingen, zal dat altijd een probleem blijven tijdens de tulpenfestivals.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Meneer de koekepeer

    Di 23 april Dinsdag 23 april

  Ook het weer is een reden om vandaag (dinsdag) nog te gaan.

  reageer
 • Edwin

    Di 23 april Dinsdag 23 april

  Helaas niet mogelijk. De baas geeft me niet vrij. Pas komend weekend de mogelijkheid. Tja, er moet ook geld verdient worden om de lasten te betalen

 • Maria

    Di 23 april Dinsdag 23 april

  Tja, als je dan ook de mogelijkheid hebt

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert